15/08/2022 15/08/2022 Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε την Κυριακή 14 Αυγούστου ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της Κοιμήσεως και της εις Ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ινεπόλεως στη Νέα Ιωνία. Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος...
15 Αυγούστου, 2022 - 10:26

Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ν. Ιωνία

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ν. Ιωνία

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε την Κυριακή 14 Αυγούστου ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της Κοιμήσεως και της εις Ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ινεπόλεως στη Νέα Ιωνία.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος στη συνέχεια, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, έψαλε τα Εγκώμια της Θεοτόκου ενώπιον του Επιταφίου της.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαϊδου, Μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Ιωνίας, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών προσφυγικών σωματείων και πλήθος πιστών που προσήλθαν ευλαβικά στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν το πρόσωπο της Μητέρας του Κυρίου μας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Μητέρας του Θεού, επισημαίνοντας την προσφορά Της στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων