15/04/2019 15/04/2019 Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στο πλαίσιο της πνευματικής προετοιμασίας των πιστών ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, των Θείων Παθών και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας προπασχάλια εκδήλωση με θέμα: «Πορεία προς το Πάσχα». Την εκδήλωση προλόγισε ο...
15 Απριλίου, 2019 - 21:55

Πορεία προς το Πάσχα στη Μητρ. Νέας Ιωνίας

Διαδώστε:
Πορεία προς το Πάσχα στη Μητρ. Νέας Ιωνίας

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στο πλαίσιο της πνευματικής προετοιμασίας των πιστών ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, των Θείων Παθών και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας προπασχάλια εκδήλωση με θέμα: «Πορεία προς το Πάσχα».
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στα κοσμοσωτήρια γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδος, καθώς και στον υμνολογικό πλούτο της κατανυκτικής αυτής περιόδου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η χορωδία «Βυζαντινές Φωνές» υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου παρουσίασε ένα συγκινητικό μουσικό πρόγραμμα με βυζαντινούς ύμνους και επίκαιρους εκκλησιαστικούς ψαλμούς, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την θεματική των Παθών του Κυρίου μέσα από την ορθόδοξη υμνογραφία, αλλά και μέσα από την μουσική και εκκλησιαστική λειτουργική παράδοση.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος, αφού αρχικά συνεχάρη, ευχαριστώντας θερμά όλους τους συντελεστές για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μεγαλειώδες και ακατάληπτο μυστήριο της θεανδρικής θυσίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο Οποίος εθελούσια, εκούσια και ελεύθερα προσφέρει τον Εαυτό Του ως υπέρτατη απολυτρωτική θυσία προκειμένου να απελευθερώσει τον πεπτωκότα στην φθορά και στο θάνατο άνθρωπο.
Ο Σεβασμιώτατος τέλος κάλεσε τον πιστό λαό να συμμετέχει, όχι απλά ως θεατής και κατά τρόπο συγκινησιακό στα μεγάλα λυτρωτικά γεγονότα του Πάθους και της Αναστάσεως του Κυρίου μας, αλλά κατά τρόπο συνειδητό, πνευματικό και ολοκληρωτικά βιωματικό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων