14/09/2022 14/09/2022 Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, η μεγάλη εορτή της παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Καλαμαριά – Ραφαήλ Γεωργιάδης/ope.gr Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς στον οποίο τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίου Νέας Κρήνης...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:54
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 - 15:04

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, η μεγάλη εορτή της παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

  • Καλαμαριά – Ραφαήλ Γεωργιάδης/ope.gr

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς στον οποίο τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου:

Τον οικείο ποιμενάρχη πλαισίωσαν οι ιερείς του Καθεδρικού Ναού, Πρωτ. Δημήτριος Κατζιγκάς Προϊστάμενος, πρεσβ. Ηλίας Παππάς εφημέριος και οι διάκονοι της Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή ημέρα που είναι τόσο αυστηρή σε νηστεία όσο και αυτή της Μ.Παρασκευής και στη συνέχεια στο Ευαγγελικό και αποστολικό ανάγνωσμα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας με την ευλογία του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος χειροθέτησε τον κ. Γεώργιο Ιακώβου σε Άρχων Χαρτουλάριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων