29/09/2022 29/09/2022 Με Αγιορειτική κατάνυξη τελέστηκε χθες το βράδυ, μετά την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ελαιοβρυτίσσης, ιερά αγρυπνία. Καλαμαριά: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους. Στο ιερό βήμα συμπροσευχόμενος βρέθηκε ο οικείος Μητροπολίτης, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. Ακούστε...
29 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2022 - 13:52

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Ιερά Αγρυπνία ενώπιον της Παναγίας της Ελαιοβρύτισσας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Ιερά Αγρυπνία ενώπιον της Παναγίας της Ελαιοβρύτισσας (ΦΩΤΟ)

Με Αγιορειτική κατάνυξη τελέστηκε χθες το βράδυ, μετά την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ελαιοβρυτίσσης, ιερά αγρυπνία.

Καλαμαριά: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους.

Στο ιερό βήμα συμπροσευχόμενος βρέθηκε ο οικείος Μητροπολίτης, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Ακούστε την ομιλία του Γέροντα Εφραίμ:

 

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που παρέμειναν και μετά την υποδοχή εντός του ναού για να προσευχηθούν και να λάβουν την ευλογία και το έλαιο της Παναγίας.

Πριν την απόλυση – κατά το τυπικό της Παναγίας της Ελαιοβρύτισσας – ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, μαζί με τον Γέροντα Εφραίμ, τους ιερείς και τους διακόνους, ευλόγησαν το έλαιο ενώπιον της Ιεράς Εικόνας και στη συνέχεια με λιτανεία εντός του ναού την ενθρονίσαν στο προσκυνητάρι απέναντι από την εικόνα του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου.

Διαβάστε επίσης: 

Η Καλαμαριά υποδέχθηκε την Παναγία Ελαιοβρύτισσα – Την κόμισε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και οι Βατοπαιδινοί πατέρες (Φωτορεπορτάζ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων