10/02/2020 10/02/2020 Παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Πολέμου Στρατού Ξηράς, στην έδρα της, στο στρατόπεδο «ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΝΤΑΛΙΠΗ» στην Θεσσαλονίκη. Στην τελετή παραβρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και οικογένειες των αποφοιτησάντων Αξιωματικών. Είναι...
10 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:18
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2020 - 11:50

Ο Μητροπολίτης Ιουστίνος στην τελετή αποφοίτησης της ΣΠΣΞ

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιουστίνος στην τελετή αποφοίτησης της ΣΠΣΞ

Παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Πολέμου Στρατού Ξηράς, στην έδρα της, στο στρατόπεδο «ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΝΤΑΛΙΠΗ» στην Θεσσαλονίκη.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και οικογένειες των αποφοιτησάντων Αξιωματικών.

Είναι η πρώτη σειρά που αποφοιτά μετά την αναδιοργάνωση της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) σε Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς (ΣΠΣΞ). Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΣΠΣΞ είναι το υψηλότερο σε βαθμίδα σχολείο του Στρατού, που παρέχει γενική εκπαίδευση στη στρατιωτική επιστήμη και τέχνη, με σκοπό να καταρτίζει αξιωματικούς- επιτελείς και να προετοιμάζει διοικητές, ικανούς να χειρίζονται τα προβλήματα ενός σύγχρονου πολέμου, σύμφωνα με το ισχύον δόγμα του Στρατού Ξηράς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων