19/09/2022 19/09/2022 Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του αρχιδιακόνου του πατρός Πασχάλη Χριστοδούλου τέλεσε χθες, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Βότση στην Καλαμαριά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.  Στον όρθρο χοροστάτησε και συλλειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος. Ακόμη συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν εκπρόσωποι του Πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου γέροντος Αλεξίου, Καθηγουμένου της...
19 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2022 - 8:21

Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης χειροτόνησε τον Αρχιδιάκονό του σε Πρεσβύτερο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης χειροτόνησε τον Αρχιδιάκονό του σε Πρεσβύτερο

Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του αρχιδιακόνου του πατρός Πασχάλη Χριστοδούλου τέλεσε χθες, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Βότση στην Καλαμαριά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. 

Στον όρθρο χοροστάτησε και συλλειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος. Ακόμη συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν εκπρόσωποι του Πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου γέροντος Αλεξίου, Καθηγουμένου της Ι. Μ. Ξενοφώντος Αγίου Όρους και της Οσιωτάτης Καθηγουμένης του Ι. Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Σερρών γερόντισσας Ιακώβης, οι οποίοι συνδέονται με τον νέο πρεσβύτερο.

Επίσης, συμπροσευχόμενος παρέστη και ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης γέροντας Ευδόκιμος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου, ο οποίος βρίσκεται στην Καλαμαριά κομίζων την Τιμία Κάρα του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού στον ως άνω ιερό ναό έως και της 25ης Σεπτεμβρίου.

“Ευχόμαστε στον νέο πρεσβύτερο της Εκκλησίας μας να καταστεί άξιος της ιερατικής του διακονίας και να παραμένει πιστός στον Επίσκοπό του και την Εκκλησία”, αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων