11/05/2019 11/05/2019 Μέσα σε Αναστάσιμη ατμόσφαιρα, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με απόφαση του Σεβασμιωτατου κ. Ιουστίνου, καθιερώνει από φέτος την Κυριακή των Μυροφόρων ως ημέρα εορτασμού του ιερού θεομητορικού της παλλαδίου, της ιεράς Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα.   ΡΕΠΟΡΤΑΖ / ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”          ...
11 Μαΐου, 2019 - 21:54
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2019 - 22:18

ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ: Στη Νέα Πανήγυρη της Παναγίας Φανερωμένης

Διαδώστε:
ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ: Στη Νέα Πανήγυρη της Παναγίας Φανερωμένης

Μέσα σε Αναστάσιμη ατμόσφαιρα, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με απόφαση του Σεβασμιωτατου κ. Ιουστίνου, καθιερώνει από φέτος την Κυριακή των Μυροφόρων ως ημέρα εορτασμού του ιερού θεομητορικού της παλλαδίου, της ιεράς Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ / ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

Στον πανηγυρικό Αρχιερατικό εσπερινό, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος, ενώ τη διακονία του λόγου ανέθεσε στον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Αρχιμ. Χρυσόστομο Μυτιλήνη.

Ο π. Χρυσόστομος αρχικά ευχαρίστησε τον Σεβ. Νέας Κρήνης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον πνευματικό πλούτο των προγόνων που κουβάλησαν από τις αλησμόνητες πατρίδες και μετέφεραν τα ιερα θυσαυρισματα της πιστεως, οπως η Ιερα εικονα της παναγιας φανερωμενης και στη χαρα και το φως της Αναστάσεως το οποίο θα πρέπει να χαρακτηρίζει τους ανθρώπους στη συνεχεια της πορείας της ζωής τους.

 

 

 

 

Αμέσως μετά τον πανηγυρικό Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας προς ευλογία πιστών στη Νέα Μηχανιώνα.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και κατά την διάρκεια της Λιτανείας ήταν αρκετοί οι ευσεβείς χριστιανοί που προσέτρεξαν για να προσκυνήσουν, να προσευχηθούν και να λάβουν την χάρη της Παναγίας μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων