19/10/2021 19/10/2021 Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά η Μητρόπολη Καλαμαριάς φιλοξένησε την παρουσίαση του βιβλίου του ομότιμου καθηγητή Ιατρικής, Σταύρου Μπαλογιάννη, “Άσμα Ασμάτων”. Το βιβλίο προλόγισε ο κ. Δημήτριος Ρίζος, ο οποίος ανέλυσε πολλαπλά σημεία του εκπονήματος. Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνον στο περιεχόμενο, αλλά και στη μορφολογία του έργου, τόσο στα γραφόμενα, όσο και στην...
19 Οκτωβρίου, 2021 - 12:38
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2021 - 12:40

Παρουσίαση βιβλίου «Άσμα Ασμάτων» από τη Μητρόπολη Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Παρουσίαση βιβλίου «Άσμα Ασμάτων» από τη Μητρόπολη Καλαμαριάς

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά η Μητρόπολη Καλαμαριάς φιλοξένησε την παρουσίαση του βιβλίου του ομότιμου καθηγητή Ιατρικής, Σταύρου Μπαλογιάννη, “Άσμα Ασμάτων”.

Το βιβλίο προλόγισε ο κ. Δημήτριος Ρίζος, ο οποίος ανέλυσε πολλαπλά σημεία του εκπονήματος. Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνον στο περιεχόμενο, αλλά και στη μορφολογία του έργου, τόσο στα γραφόμενα, όσο και στην εξωτερική παρουσία του βιβλίου. Με έναν ιδιαίτερο πνευματικό τρόπο ο κ. Ρίζος σκιαγράφησε τον μόχθο του συγγραφέως στην ερμηνευτική αυτή προσέγγιση αυτού του ύμνου της αγάπης.

Ακολούθησε απαγγελία στίχων υπό την ερμηνεία του συνθέτη κ. Άρη Κεραμάρη.

Τον λόγο έπειτα έλαβε ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Σταύρος Μπαλογιάννης, ο οποίος εξήγησε την ερμηνευτική πορεία που ακολούθησε, καθώς επίσης και τους πνευματικούς λόγους που τον ώθησαν στην ενασχόλησή του με το εν λόγω βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης.  

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιουστίνος, ευχαριστώντας τους ομιλητές και συγχαίροντας τον κ. Μπαλογιάννη για το εκλεκτό αυτό έργο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων