03/07/2022 03/07/2022 Οι Ιερόπαιδες των ναών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, σήμερα δεν διακόνησαν στις ενορίες τους αλλά, όλοι μαζί, τον Επισκοπό τους στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Νέας Κρήνης. Ξεκινώντας από το Άγιο Θυσιαστήριο απόλαυσαν μια υπέροχη μέρα μαζί με τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνο. Μετά το πρωινό στην αυλή του ναού αναχώρησαν...
03 Ιουλίου, 2022 - 22:05

Προσκυνηματική εκδρομή Ιεροπαίδων Ι. Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Προσκυνηματική εκδρομή Ιεροπαίδων Ι. Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Οι Ιερόπαιδες των ναών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, σήμερα δεν διακόνησαν στις ενορίες τους αλλά, όλοι μαζί, τον Επισκοπό τους στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Νέας Κρήνης. Ξεκινώντας από το Άγιο Θυσιαστήριο απόλαυσαν μια υπέροχη μέρα μαζί με τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνο.

Μετά το πρωινό στην αυλή του ναού αναχώρησαν για τον πρώτο σταθμό της εξόρμησης, τον περικαλλή ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας. Στην αίθουσα του ναού ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά και τους νέους σχετικά με την σπουδαιότητα του διακονήματός τους και έκανε διάλογο μαζί τους απαντώντας στις ερωτήσεις τους. Ακολούθησε δέηση ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Φανερωμένης υπέρ των μελών της συνάξεως και αφού έλαβαν πλούσια την ευλογία της Παναγίας μας αναχώρησαν για τα ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδος με την άδεια του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού στρατηγού Σωτηρίου Κωστάκογλου.

Ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερόπαιδες έτυχαν θερμής υποδοχής από τον διοικητή των ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδος Ταγματάρχη κ. Οικονόμου Ανδρέα και το προσωπικό. Αφού γευμάτισαν αναχώρησαν για την Επανομή..

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου προστάτης άγιος της σύναξης ορίστηκε ο πολιούχος της Επανομής Άγιος Νεομάρτυς Αργύριος, ο Επανομίτης, έτσι ώστε, το παλικάρι του Χριστού, που μαρτύρησε στα 18 του χρόνια να τους εμπνέει. Στον Ιερό Ναό Αγίου Αργυρίου του Επανομίτου άκουσαν για την ζωή και το μαρτύριο του αγίου και για τα θαύματα που επιτελεί μέχρι και σήμερα.

Μετά το απαραίτητο παγωτό, η σύναξη επισκέφθηκε το πηγάδι του αγίου Αργυρίου, το οποίο διάνοιξαν οι γονείς του αγίου για να τιμήσουν τη μνήμη του παιδιού τους και πρόσφατα εγκαινιάσθηκε από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Το πηγάδι δεν έχει στερέψει και είναι το μόνο που έχει νερό στην περιοχή.

Τελευταίος σταθμός της εξόρμησης ήταν το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Σουρωτή. Αφού όλοι έλαβαν την ευλογία από τον τάφο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, τα ιερά λείψανα του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου και ένα αναμνηστικό βιβλίο από την γερόντισσα έδωσαν ραντεβού ξανά για τον Σεπτέμβριο οπότε θα συγκληθεί ξανά η σύναξη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων