02/01/2023 02/01/2023 Eορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Χριστού και η μνήμη του ουρανοφάντορος Μεγάλου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλαμαριάς. Στον εσπερινό...
02 Ιανουαρίου, 2023 - 10:21
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2023 - 10:24

Πρώτη του έτους στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Πρώτη του έτους στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς

Eορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Χριστού και η μνήμη του ουρανοφάντορος Μεγάλου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλαμαριάς.

Στον εσπερινό έλαβαν μέρος όλοι οι κληρικοί της Μητροπόλεως, ενώ την διακονία του λόγου ανέλαβε, κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου, ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Μαρτζέλος.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον περικαλλή Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, χοροστάτησε στην δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους, παρουσία των αρχών της πόλεως, ευλόγησε την βασιλόπιτα και απηύθυνε πατρικές ευχές σε όλους τους παριστάμενους, των καλάντων ψαλλομένων υπό απάντων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων