03/05/2021 03/05/2021 Στον Αναστάσιμο Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Επανομής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου 2021, ημέρα που η εκκλησία μας τιμά -εκ μεταθέσεως- τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο κήρυγμά του χαρακτήρισε τον Άγιο Γεώργιο,...
03 Μαΐου, 2021 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2021 - 11:29

Στον Άγιο Γεώργιο Επανομής ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Στον Άγιο Γεώργιο Επανομής ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Στον Αναστάσιμο Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Επανομής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου 2021, ημέρα που η εκκλησία μας τιμά -εκ μεταθέσεως- τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο κήρυγμά του χαρακτήρισε τον Άγιο Γεώργιο, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, εορτάζεται σε περίοδο πνευματικής πανδαισίας, τέκνο της Αναστάσεως και της Ανοίξεως. Μίλησε για τον βίο του και τη λαμπρή πορεία της ζωής του ως το μαρτύριο, ενώ κατέληξε, λέγοντας πως το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής είναι μια ψυχή να μετανοήσει και να επιστρέψει στον Χριστό. Επίσης, τόνισε πως υπάρχουν ψυχές και στις μέρες μας, που ομοιάζουν σε θάρρος, παρρησία και πίστη στον Θεό στον Άγιο Γεώργιο, όπως ο νεομάρτυρας της Ρωσικής Εκκλησίας Άγιος Ευγένιος Ροντιόνοφ.

Δείτε το κήρυγμα από το 2:17.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων