07/12/2019 07/12/2019 Εορτάσθηκε η ετήσια πανήγυρη του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ο πανηγυρίζων Ιερός Καθεδρικός Ναός στην περιοχή της Αρετσούς. Στις εορταστικές εκδηλώσεις μετείχε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, αποδεχόμενος φιλάδελφη και ευγενική πρόσκληση του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου. Στις Ιερές Ακολουθίες...
07 Δεκεμβρίου, 2019 - 22:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2019 - 22:44

Του Αγίου Νικολάου στην περιοχή της Αρετσούς στην Καλαμαριά

Διαδώστε:
Του Αγίου Νικολάου στην περιοχή της Αρετσούς στην Καλαμαριά

Εορτάσθηκε η ετήσια πανήγυρη του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ο πανηγυρίζων Ιερός Καθεδρικός Ναός στην περιοχή της Αρετσούς.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις μετείχε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, αποδεχόμενος φιλάδελφη και ευγενική πρόσκληση του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου.

Στις Ιερές Ακολουθίες προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος χοροστάστησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού και υποδέχθηκε προ των πυλών του πανηγυρίζοντος Ιερού ναού τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Ιωσήφ του Γεροντογιάννη από την Ιερά Μονή Καψά, το οποίο κόμισε και δώρισε στον Ιερό Ναό ο Σεβ. κ. Κύριλλος, προς διηνεκή ευλογία των πιστών. Επίσης στον Ιερό Ναό είχε μεταφερθεί προς αγιασμό των φιλαγίων πιστών η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλως Χαλκίδος.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Σεβ. κ. Ιουστίνος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους και στη συνέχεια ο Σεβ. κ. Κύριλλος μίλησε για τον βίο και την πολιτεία του Αγίου Νικολάου, και για τον τρόπο που καλούμαστε όλοι να πορευθούμε με βάση την ζωή και τη διαχρονική διδασκαλία του.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, και στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε επίκαιρα με τον πάντοτε εμπνευσμένο και ζείδωρο λόγο του, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου. Στο τέλος τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό των Ναυτικών, με τη συμμετοχή του Διοικητού, των Αξιωματικών και των Υπαξιωματικών της Ναυτικής Βάσης Βορείου Ελλάδος και των άλλων Σωμάτων Στρατού της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κυρός Φιλόθεος είχε υπηρετήσει ως Αρχιμανδρίτης και Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως Καλαμαριάς, υπαγόμενου τότε στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης κατά τα έτη 1951-1956, αλλά και ο αοίδιμος εκ Περβολακίων Σητείας Μητροπολίτης πρ. Μπουένος Ἄϊρες κυρός Γεννάδιος ως Αρχιμανδρίτης κατά τα έτη 1950-1964 στην Αγία Τριάδα και σε ναούς της Καλαμαριάς.

 

 

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΕΡΑΠΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων