08/12/2022 08/12/2022 Το απόγευμα της Πέμπτης, 1ης Δεκεμβρίου 2022, στην αίθουσα του Ιερού Ιδρυματικού Ναού του Αγίου Ανδρέου στη Νέα Σμύρνη, πραγματοποιήθηκε η τρίτη Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς Νέας Σμύρνης. Ομιλητής ήταν ο Ιερομόναχος π. Νικόδημος Βεκρής, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Τραχώνων, ο οποίος εξέθεσε τη διδασκαλία και τους προβληματισμούς με βάση...
08 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:26
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2022 - 14:27

Γ’ Ιερατική Σύναξη «περί ιερωσύνης» στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης

Διαδώστε:
Γ’ Ιερατική Σύναξη «περί ιερωσύνης» στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης

Το απόγευμα της Πέμπτης, 1ης Δεκεμβρίου 2022, στην αίθουσα του Ιερού Ιδρυματικού Ναού του Αγίου Ανδρέου στη Νέα Σμύρνη, πραγματοποιήθηκε η τρίτη Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς Νέας Σμύρνης.

Ομιλητής ήταν ο Ιερομόναχος π. Νικόδημος Βεκρής, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Τραχώνων, ο οποίος εξέθεσε τη διδασκαλία και τους προβληματισμούς με βάση το βιβλίο του Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως, «Περί ιερωσύνης» (απόδοση στη νεοελληνική: Πρεσβύτερος Ηλίας Γ. Διακουμάκος, εκδόσεις Παρρησία).

Ο π. Νικόδημος παρουσίασε με περιεκτικό τρόπο όλες τις πτυχές της ιερωσύνης που καταγράφει ο Άγιος Νεκτάριος: Η ιερωσύνη ως ιερή διακονία, την αναγκαιότητα της αρχιερωσύνης στην Εκκλησία, την υπεροχή της ιερωσύνης της Κ. Διαθήκης συγκρινομένης προς την ιερωσύνη της Π. Διαθήκης, την τάξη της ιερωσύνης, την αρχή της ιερωσύνης στην Εκκλησία, το κύριο έργο του ιερέως, τη διαδοχή του Αποστολικού αξιώματος, για τον Επίσκοπο, τη δικαιοδοσία των Επισκόπων στη χειροθεσία, για τα καθήκοντα του ιερέα, τη σεμνοπρέπεια και την ιεροπρέπεια του ιερέα, την ηθική τελείωση των Ιερέων, τα ηθικά προσόντα των πνευματικών ποιμένων, τα διανοητικά προσόντα, φυσικά και επίκτητα.

Μετά την παρουσίαση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών ευχαρίστησε τον ομιλητή και ακολούθησε συζήτηση για τη σύγχρονη ποιμαντική διάσταση του κηρύγματος και θεμάτων πίστεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων