22/12/2020 22/12/2020 Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου εκδικάσθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών η έφεση του Γιάννη Πορφύρη κατά της πρωτόδικης απόφασης (7518/2016) του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, που τον είχε καταδικάσει πρωτοδίκως σε 18 μήνες φυλακή για συκοφαντική δυσφήμηση του Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ιεροθέου, ως Προέδρου του Ιδρύματος ΜΟ.Φ.Η. Γεωργίου Καπορδέλη – Ιωάννη Ξύκη, για συκοφαντικά δημοσιεύματα για την υπόθεση...
22 Δεκεμβρίου, 2020 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2020 - 19:28

Ανακάλεσε πλήρως και ζήτησε συγγνώμη απο τον Σεβασμιώτατο

Διαδώστε:
Ανακάλεσε πλήρως και ζήτησε συγγνώμη απο τον Σεβασμιώτατο

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου εκδικάσθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών η έφεση του Γιάννη Πορφύρη κατά της πρωτόδικης απόφασης (7518/2016) του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, που τον είχε καταδικάσει πρωτοδίκως σε 18 μήνες φυλακή για συκοφαντική δυσφήμηση του Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ιεροθέου, ως Προέδρου του Ιδρύματος ΜΟ.Φ.Η. Γεωργίου Καπορδέλη – Ιωάννη Ξύκη, για συκοφαντικά δημοσιεύματα για την υπόθεση του ως άνω Ιδρύματος και συγκεκριμένα για την διαχείριση της δωρεάς του αειμνήστου ευεργέτη Ιωάννου Ξύκη.

Ο Γιάννης Πορφύρης ενώπιον του Δικαστηρίου ζήτησε συγγνώμη, με το εξής περιεχόμενο:

«Δηλώνω ότι όσα δημοσιεύματα ανήρτησα στις ιστοσελίδες EtolPatras News και Dogma News και αφορούσαν καταγγελίες του Ιωάννη Ξύκη κατά του Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου, κατά κόσμον Γεωργίου Βλάχου, ως Προέδρου του Ιδρύματος «ΜΟ.Φ.Η. Γ. Καπορδέλη – Ι. Ξύκη», καθώς και δικά μου σχόλια επ’ αυτών, αναφορικά με τη διαχείρηση του Ιδρύματος ΜΟ.Φ.Η., ήταν ανακριβή και αβάσιμα, όπως διαπίστωσα εκ των υστέρων, γεγονός που δε γνώριζα κατά την ανάρτηση αυτών.

Κατόπιν αυτού ανακαλώ πλήρως τα ως άνω δημοσιεύματα, αναλαμβάνω την υποχρέωση να αποσύρω αυτά από τις πιο πάνω ιστοδελίδες, αναγνωρίζω ότι η διαχείριση του Ιδρύματος ΜΟ.Φ.Η. και των δωρεών του Ιωάννη Ξύκη εκ μέρους του Μητροπολίτη Ναυπάκτου ήταν καθόλα χρηστή και σύννομη και ζητώ ταπεινά συγγνώμη για κάθε βλάβη που του προκάλεσα με τα ως άνω δημοσιεύματα τόσο στον ίδιο όσο και στα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος έκανε αποδεκτή την συγγνώμη του Γιάννη Πορφύρη και απέσυρε τόσο την έγκλησή του όσο και την αγωγή του για την υπόθεση αυτή.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων