20/07/2021 20/07/2021 Η εορτή του Προφήτη Ηλία είναι μια λαμπρή ημέρα για την Ναύπακτο, καθώς πανηγυρίζει το Εξωκκλήσι του στην κορυφή του Κάστρου της πόλεως της Ναυπάκτου και συγχρόνως είναι η επέτειος της εκλογής και χειροτονίας του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου (19 και 20 Ιουλίου 1995 αντίστοιχα), ο οποίος συμπλήρωσε εφέτος 26 χρόνια αρχιερατείας. Το απόγευμα της...
20 Ιουλίου, 2021 - 17:51
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2021 - 18:28

Εξέφρασε χαρά για την εξέλιξη της υγείας του Γέροντα Εφραίμ

Διαδώστε:
Εξέφρασε χαρά για την εξέλιξη της υγείας του Γέροντα Εφραίμ

Η εορτή του Προφήτη Ηλία είναι μια λαμπρή ημέρα για την Ναύπακτο, καθώς πανηγυρίζει το Εξωκκλήσι του στην κορυφή του Κάστρου της πόλεως της Ναυπάκτου και συγχρόνως είναι η επέτειος της εκλογής και χειροτονίας του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου (19 και 20 Ιουλίου 1995 αντίστοιχα), ο οποίος συμπλήρωσε εφέτος 26 χρόνια αρχιερατείας.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι ο Χριστός θεράπευσε μερικούς λεπρούς, ανάλογα με την πίστη τους, όπως το ίδιο κάνουν και οι Άγιοι με την δύναμη του Χριστού, αλλά την ασθένεια της λέπρας η οποία μάστιζε την ανθρωπότητα μέχρι τον 19ο αιώνα, ο Θεός φώτισε τους επιστήμονες να την θεραπεύσουν. Και συγκεκριμένα ανέφερε τον Νορβηγό επιστήμονα Χάνσεν, ο οποίος το 1873 ανακάλυψε το μυκοβακτήριο, το οποίο προκαλεί την ασθένεια της λέπρας και έτσι βρέθηκαν τα φάρμακα και το εμβόλιο της φυματιώσεως που βοηθά στην αντιμετώπιση της ασθενείας. Το ίδιο γίνεται και με τις άλλες ασθένειες. Οπότε στην περίπτωση αυτή φαίνεται ο συνδυασμός της πίστεως και της επιστήμης, ότι άλλο είναι η θεραπεία συγκεκριμένων ασθενών που γίνεται με θαύματα και άλλο η αντιμετώπιση και θεραπεία της ίδιας της ασθένειας η οποία βασανίζει πληθώρα ανθρώπων που γίνεται από τους ιατρούς επιστήμονες με την φώτιση του Θεού. Δεν πρέπει να γίνονται συγχύσεις γύρω από αυτά τα δύο διαφορετικά θέματα.

Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την εξέλιξη της υγείας του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ, ο οποίος βοηθήθηκε και από τους επιστήμονες και από την προσευχή όσων τον αγαπούν. Αυτό είναι ένα εκφραστικό παράδειγμα που δείχνει το πως συνδέεται η προσευχή των πιστών με την επιστημονική γνώση των ιατρών.

Υπεγράμμισε ότι σήμερα υπάρχει μεγάλη σύγχυση γύρω από τα θέματα αυτά και δυστυχώς μαζί με τον κορωνοιό εμφανίσθηκε και ο παρανοιός!

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων