23/03/2023 23/03/2023 Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος παραβρέθηκε σε μουσικοχορευτική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος ΑΜΕΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ», ο οποίος εόρτασε ταυτόχρονα και τα είκοσι χρόνια από την Ίδρυσή του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου της Ναυπάκτου. Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ»...
23 Μαρτίου, 2023 - 8:13
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2023 - 8:19

Ναύπακτος: Εκδήλωση του Συλλόγου ΑΜΕΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» για την Εθνική Επέτειο του 1821

Διαδώστε:
Ναύπακτος: Εκδήλωση του Συλλόγου ΑΜΕΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» για την Εθνική Επέτειο του 1821

Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος παραβρέθηκε σε μουσικοχορευτική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος ΑΜΕΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ», ο οποίος εόρτασε ταυτόχρονα και τα είκοσι χρόνια από την Ίδρυσή του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου της Ναυπάκτου.

Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» συνεργάστηκε για την εκδήλωση αυτή με τον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Μαχητές», που έχει την έδρα του στην Πάτρα, με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Δράσεις Έκφρασης», με έδρα πάλι την Πάτρα, και με την σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι ωφελούμενοι των παραπάνω Δομών, με τους εκπαιδευτές – συνοδούς τους και τα μέλη πολιτιστικών Συλλόγων της Ναυπάκτου, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. Επίσης, συμμετείχαν οι λαογραφικοί, πολιτιστικοί και χορευτικοί Σύλλογοι της Ναυπάκτου «Ναύς» και «Ανεμογιάννης», καθώς και ο Σκοπευτικός Όμιλος Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας, εκθέτοντας και παρουσιάζοντας παραδοσιακό οπλισμό της Συλλογής τους, στον χώρο της εκδήλωσης.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος στον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το έργο της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» στα είκοσι χρόνια που δραστηριοποιείται στην περιοχή (και όχι μόνον σ’ αυτήν), αλλά και την προσπάθεια των γονέων που ωφελούνται από την «ΑΛΚΥΟΝΗ», με το να μην μένουν τα παιδιά στο σπίτι, αλλά να είναι ανοιχτά στην κοινωνία. Αυτό είναι μια κοινωνική επανάσταση, τα είκοσι χρόνια της οποίας γιορτάζουμε μαζί με την Επανάσταση του 1821.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλειος Γκίζας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντώνης Χαροκόπος, αλλά και μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείων της Ναυπάκτου και της Δωρίδας, μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων, μέλη οικογενειών ΑΜΕΑ και φίλοι των Συλλόγων.

Φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων