05/03/2023 05/03/2023 Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος την Κυριακή της Ορθοδοξίας, προεξήρχε του Όρθρου και της θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο «Συνοδικό της Ορθοδοξίας» που διαβάζεται σήμερα στους Ιερούς Ναούς και ιδιαιτέρως στην ομολογία: «Οι Προφήται ως είδον, οι Απόστολοι ως εδίδαξαν,...
05 Μαρτίου, 2023 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2023 - 14:15

Ναυπάκτου Ιερόθεος: Η τραγωδία στα Τέμπη πλήγωσε βαθιά όλους τους Έλληνες

Διαδώστε:
Ναυπάκτου Ιερόθεος: Η τραγωδία στα Τέμπη πλήγωσε βαθιά όλους τους Έλληνες

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος την Κυριακή της Ορθοδοξίας, προεξήρχε του Όρθρου και της θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο «Συνοδικό της Ορθοδοξίας» που διαβάζεται σήμερα στους Ιερούς Ναούς και ιδιαιτέρως στην ομολογία: «Οι Προφήται ως είδον, οι Απόστολοι ως εδίδαξαν, η Εκκλησία ως παρέλαβεν, οι διδάσκαλοι ως εδογμάτισαν… ούτω φρονούμεν, ούτω λαλούμεν, ούτω κηρύσσομεν Χριστόν τον αληθινόν Θεόν ημών…».

Τόνισε ότι υπάρχει ενότητα και ταυτότητα εμπειριών μεταξύ των Προφητών, των Αποστόλων και των Πατέρων και αυτή είναι η ορθόδοξη πίστη. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί άλλοι δέχονται μόνον τους Προφήτες (Εβραίοι), άλλοι μόνον τους Προφήτες και Αποστόλους (Προτεστάντες) και άλλοι προσθέτουν και τους Πατέρες, τους οποίους, όμως, ερμηνεύουν φιλοσοφικά και τους παρερμηνεύουν ή τους θεωρούν κατώτερους από τους φιλοσόφους (Ρωμαιοκαθολικοί-σχολαστικοί).

Κατέληξε ότι εμείς πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην παράδοση της Εκκλησίας, όπως ομολογείται στο «Συνοδικό της Ορθοδοξίας», να στηριζόμαστε στην ενότητα των Προφητών, Αποστόλων και Πατέρων, όπως αποφάνθησαν οι Οικουμενικές Σύνοδοι.

Η τραγωδία πλήγωσε βαθιά όλους τους Έλληνες

Μετά την θεία Λειτουργία έγινε η καθιερωμένη λιτανεία των ιερών εικόνων εντός του Ιερού Ναού και ακολούθως έγινε το ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών όλων των αδελφών μας οι οποίοι απεβίωσαν βιαίως, κατά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εξέφρασε τον βαθύτατο πόνο όλων για το τραγικό αυτό γεγονός, που πλήγωσε βαθιά όλους τους Έλληνες, και όλη την ανθρωπότητα. Τόνισε ότι αυτή η περίοδος είναι περίοδος πόνου καρδιακού, περίσκεψης, σιωπής, περισυλλογής, αλλά κάποτε πρέπει να αρχίση ισχυρά αυτοκριτική και απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα (κοινωνικά, πολιτικά, πνευματικά), για την διόρθωση των κακώς κειμένων, την εξυγίανση των πραγμάτων και την απόκτηση υπευθυνότητας τόσο προσωπικής, όσο και συλλογικής. Η ζωή δόθηκε από τον Θεό ως δώρο στους ανθρώπους και έχει νόημα και αξία και δεν είναι παίγνιον του καθενός.

Στη θεία Λειτουργία συμμετείχε ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλειος Γκίζας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, οι διοικητές των σωμάτων ασφαλείας της πόλης και πλήθος κόσμου. Στην λιτανεία των ιερών εικόνων συμμετείχε αντιπροσωπεία των μαθητών των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου κρατώντας ιερές εικόνες.

Δείτε περισσότερες φωνογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων