01/04/2023 01/04/2023 Ο  Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου. Συμμετείχαν οι εφημέριοι του Ναού, π. Θωμάς Βαμβίνης και π. Παναγιώτης Χατζής, όπως και οι διάκονοι π. Παίσιος Παρασκευάς και π. Αντώνιος Αντωνιάδης. Πριν τον Ακάθιστο Ύμνο εψάλη η ακολουθία...
01 Απριλίου, 2023 - 11:46
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2023 - 11:53

Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου

Διαδώστε:
Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου

Ο  Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου.

Συμμετείχαν οι εφημέριοι του Ναού, π. Θωμάς Βαμβίνης και π. Παναγιώτης Χατζής, όπως και οι διάκονοι π. Παίσιος Παρασκευάς και π. Αντώνιος Αντωνιάδης.

Πριν τον Ακάθιστο Ύμνο εψάλη η ακολουθία του Αγιασμού για την πρώτη του μηνός Απριλίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βιβλίο της ιεράς Αποκαλύψεως του Ευαγγελιστού Ιωάννου, που περιγράφει την ουράνια θεία Λειτουργία, τον Χριστό και τους Αγίους.

Μεταξύ των άλλων που είδε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, είδε και ένα θαυμαστό σημείο στον ουρανό. Είδε μια γυναίκα που ήταν ντυμένη τον ήλιο και η σελήνη ήταν κάτω στα πόδια της ενώ στο κεφάλι της ήταν δώδεκα αστέρια. Ήταν έγκυος και ήθελε να γεννήση. Η γυναίκα γέννησε αρσενικό παιδί που θα κυβερνήση όλα τα έθνη με σιδερένια ράβδο.

Στην συνέχεια παρουσίασε τις ερμηνείες των αγίων Ανδρέα και Αρέθα, Επισκόπων Καισαρείας, ότι αυτό το μεγάλο και λαμπρό θέαμα αναφέρεται στην Θεοτόκο, η οποία περιεβλήθη το Φως του Θεού, στα πόδια της ως σελήνη είναι η «κατά τον νόμον λατρεία», η εβραική συναγωγή, και ο στέφανος των δώδεκα αστέρων είναι οι άγιοι Απόστολοι. Αυτή γέννησε κατά άνθρωπο τον Χριστό που ποιμαίνει όλα τα έθνη, δηλαδή τους Χριστιανούς που ευρίσκονται σε όλη την οικουμένη και έχουν μεγάλη δύναμη, αγάπη και θυσία.

Αυτή είναι η δόξα της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ουράνια θεία Λειτουργία. Εμφανίζεται και ο δράκοντας που ήθελε να καταβροχθίση το παιδί, που μόλις είχε γεννήσει, αλλά δεν το κατόρθωσε. Αυτό δείχνει και το μίσος του διαβόλου εναντίον της Θεοτόκου και του Χριστού.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι κατά την διδασκαλία των ιδίων ερμηνευτών η υπέρλαμπρη αυτή εικόνα της γυναίκας που είχε περιβληθή τον ήλιο δείχνει και την Εκκλησία, που έχει την δόξα του Χριστού• στεφάνι της είναι οι Δώδεκα Απόστολοι και στηρίζεται στο κήρυγμα των Αποστόλων. Η Εκκλησία γεννά άρρενες, που είναι «ο της Εκκλησίας λαός», που δεν υποτάσσεται στις ηδονές.

Ο Σεβασμιώτατος κατέληξε ότι αυτή είναι η δόξα της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Εκκλησίας, και είναι μεγάλη ευλογία να είμαστε μέλη της δοξασμένης Εκκλησίας και να τιμούμε ορθοδόξως την Μητέρα του Χριστού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων