30/05/2021 30/05/2021 Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 30 Μαΐου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αντιρρίου, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού Αρχιμ. π. Πολύκαρπο Θεοφάνη, τον π. Πρόδρομο Ασημακόπουλο και τον Διάκονο π. Παίσιο. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον λόγο του Χριστού στην Σαμαρείτιδα «δος μοι πιείν» και...
30 Μαΐου, 2021 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2021 - 17:42

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και η αγάπη του για την Αγία Φωτεινή

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και η αγάπη του για την Αγία Φωτεινή

Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 30 Μαΐου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αντιρρίου, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού Αρχιμ. π. Πολύκαρπο Θεοφάνη, τον π. Πρόδρομο Ασημακόπουλο και τον Διάκονο π. Παίσιο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον λόγο του Χριστού στην Σαμαρείτιδα «δος μοι πιείν» και ανέλυσε, εκτός των άλλων, ότι ο Χριστός διψά την σωτηρία μας.

Κατά την απόλυση της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος είπε ότι η Κυριακή της Σαμαρείτιδος είναι σημαντική ημέρα για τον ίδιο, διότι η αγία Φωτεινή του είναι ιδιαιτέρως αγαπητή και η συγκεκριμένη ευαγγελική περικοπή βρίθει θεολογικών μηνυμάτων, και την ημέρα αυτή εόρταζε η νουνά του, αλλά και η μακαριστή Γερόντισσα της Ι. Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Φωτεινή. Επίσης, πριν από 52 χρόνια, αυτή την ημέρα κήρυξε τον θείο λόγο, ως λαικός θεολόγος, για πρώτη φορά απ’ άμβωνος και επ’ εκκλησίας, με την ευλογία του τότε Μητροπολίτου Εδέσσης Αγίου Καλλινίκου.

Επίσης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τέθηκε σήμερα για πρώτη φορά προς προσκύνηση το απότμημα της κάρας του αγίου Καλλινίκου, μαζί με τίμιο λείψανο της αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

Η όλη πανηγυρική ατμόσφαιρα συμπληρώθηκε με την απονομή του οφφικίου του Αρχιμανδρίτου στον Ιερομόναχο π. Πρόδρομο Ασημακόπουλο. Ο Σεβασμιώτατος επήνησε τον π. Πρόδρομο και αιτιολόγησε την απονομή του οφφικίου για το εκκλησιαστικό του φρόνημα, την υπακοή του και την αγάπη του στην Εκκλησία και για την φιλομάθειά του, αφού με αρκετές θυσίες παράλληλα με τα καθήκοντά του σπούδασε την θεολογική επιστήμη στην Θεολογική Σχολή Αθηνών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων