29/11/2022 29/11/2022 Η Πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «ο Έπαχτος», ο οποίος με διάφορες εκδηλώσεις προσπαθεί να αναβιώσει την ηρωική μνήμη του Σουλίου και των Σουλιωτών στις συνειδήσεις των απογόνων τους που ζουν στην Ναύπακτο, επισκέφθηκαν, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο στα Γραφεία της...
29 Νοεμβρίου, 2022 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2022 - 16:13

Πρότυπη φωτογραφική αναπαράσταση του Χορού του Ζαλόγγου στον Μητροπολίτη Ναυπάκτου από τον Σύλλογο «ο Έπαχτος»

Διαδώστε:
Πρότυπη φωτογραφική αναπαράσταση του Χορού του Ζαλόγγου στον Μητροπολίτη Ναυπάκτου από τον Σύλλογο «ο Έπαχτος»

Η Πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «ο Έπαχτος», ο οποίος με διάφορες εκδηλώσεις προσπαθεί να αναβιώσει την ηρωική μνήμη του Σουλίου και των Σουλιωτών στις συνειδήσεις των απογόνων τους που ζουν στην Ναύπακτο, επισκέφθηκαν, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και του προσέφεραν μια φωτογραφία-πίνακα που έχει ως θέμα τον χορό του Ζαλόγγου.

Η Ναύπακτος συνδέεται στενά με το Σούλι, αφού μετά την απελευθέρωση της Ναυπάκτου από τους Τούρκους πολλές και επιφανείς οικογένειες Σουλιωτών εγκαταστάθηκαν στην Ναύπακτο.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαρία Σαγώνα την χαρά και τον θαυμασμό του για την σκηνοθετική αναπαράσταση του χορού του Ζαλόγγου στην φωτογραφία που του προσέφεραν, η οποία θα τοποθετηθεί όπως είπε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η πρωτοτυπία της φωτογραφίας πίνακα που προσφέρθηκε στον Σεβασμιώτατο βρίσκεται στο ότι στα προσώπα των γυναικών και των παιδιών που χορεύουν και θυσιάζονται στο Ζάλογγο, έχουν προσαρμοστή πρόσωπα των μελών του Συλλόγου «ο Έπαχτος». Με τον τρόπο αυτό η φωτογραφία προβάλλει τον σκοπό του Συλλόγου, που είναι η αναβίωση του Σουλίου από τα μέλη του Συλλόγου των απογόνων του.

.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων