20/11/2022 21/11/2022 Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη ιερούργησε και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. «Στο σημερινό Ευαγγέλιο», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, «βλέπουμε ότι μακαρίζονται οι πτωχοί και καταγγέλλονται οι πλούσιοι και τα πλούτη. Η παραβολή...
20 Νοεμβρίου, 2022 - 20:31
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2022 - 2:50

40ήμερο μνημόσυνο του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Διαδώστε:
40ήμερο μνημόσυνο του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη ιερούργησε και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

«Στο σημερινό Ευαγγέλιο», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, «βλέπουμε ότι μακαρίζονται οι πτωχοί και καταγγέλλονται οι πλούσιοι και τα πλούτη. Η παραβολή αγγίζει τον σύγχρονο άνθρωπο όσο ποτέ άλλοτε: στηλιτεύει εκείνον που απέκτησε τον πλούτο του νόμιμα αλλά δεν μπορεί να τον διαχειριστεί με σωφροσύνη. Ο κόσμος αρνείται την παρουσία του Θεού θαρρείς και ο Θεός κρίνεται επικίνδυνος. Ίσως είναι επικίνδυνος καθώς θέτει σε αμφισβήτηση τα ατομικά κεκτημένα και δικαιώματα. Ο πλούσιος κάνει σχέδια για το μέλλον αρνούμενος την παρουσία του θανάτου. Αντιλαμβάνεται ως απόλυτη ανάγκη τη συγκέντρωση αγαθών και μόνο. Ο σύγχρονος άνθρωπος αρνείται τη Βασιλεία των Ουρανών. Στον αντίποδα όλων αυτών στέκει η Εκκλησία του Χριστού, η οποία μέσα στους αιώνες αποκαλύπτει τη δικτατορία της ύλης και διακηρύσσει ότι κανείς δεν έχει απόλυτα δικαιώματα ιδιοκτησίας πάνω στη γη. Η Εκκλησία ανοίγει ένα «παράθυρο» στην αιωνιότητα. Ο πιστός σε κάθε Θεία Λειτουργία βιώνει τη Βασιλεία των Ουρανών. Μόνον μέσα στην Εκκλησία νικιέται ο θάνατος».

Ηχητικό απόσπασμα με το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων