06/12/2022 06/12/2022  Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως συνδιοργάνωσε και παρουσίασε  με το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μία πλούσια, μέσα στη δωρική λιτότητά της, Εκδήλωση αφιερωμένη στην Επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου με την παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματικών, Διευθυντών Κλινικών, Νοσηλευτικού προσωπικού, σπουδαστών...
06 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2022 - 11:01

Εκδήλωση της Ι.Μ Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως με το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τη Μικρασιατική Καταστροφή (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Εκδήλωση της Ι.Μ Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως με το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τη Μικρασιατική Καταστροφή (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

 Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως συνδιοργάνωσε και παρουσίασε  με το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μία πλούσια, μέσα στη δωρική λιτότητά της, Εκδήλωση αφιερωμένη στην Επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου με την παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματικών, Διευθυντών Κλινικών, Νοσηλευτικού προσωπικού, σπουδαστών της ΣΣΑΣ  και εκλεκτών προσκεκλημένων.

Ο Διευθυντής και Διοικητής του Νοσοκομείου Ταξίαρχος  κ. Γεώργιος Γκούβας  άνοιξε την Εκδήλωση με ένα θερμό χαιρετισμό υπομιμνήσκοντας την αξία τη πραγματοποίησης τέτοιων εκδηλώσεων για την ενδυνάμωση και διαφύλαξη της πολύτιμης  ιστορικής μνήμης.

Η Γυναικεία Χορωδία της Μητρόπολης «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» απέδωσε πολύ μελωδικά έντεχνα τραγούδια στα οποία ανακαλούνταν  το σκηνικό και το χρονικό της Καταστροφής.

Οι υπίατροι Δημήτριος Μολύβας και Ελένη Σαράφη απέδωσαν με αισθαντικότητα αποσπάσματα από τα βιβλία «Ματωμένα χώματα» της Διδώς Σωτηρίου και «Αιολική γη» του Ηλία Βενέζη.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας επέτυχε, με το λόγο του, να μεταποιήσει την ελεγεία της Καταστροφής και της απώλειας της Ιωνίας σε παιάνα για την αιμοδότηση του Ελληνισμού  από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες.

Στην Ορχήστρα ήταν οι Μουσικοί : Γιαχούδη Πελαγία, ούτι – Ζαχαρίου Μανώλης, μπουζούκι- λαούτο- σάζι – Κεναμέα Χριστίνα, ακορντεόν – Λαγκίζος Σάββας, πιάνο – Παλληκάρη Δέσποινα, κανονάκι – Τερζής Φώτης, κλαρινέτο –  Πούπαλος Σταμάτης, βιολί – Φουντουκίδης Νίκος,  ντραμς. Και « Τα 10 μπουζούκια της Δόμνας». Σολίστ της Χορωδίας: οι κυρίες Μαρία Καρανδρέα και Ηλιοστάλακτη Τσαλαμπούνη.

Διεύθυνση Χορωδίας: η κυρία  Μαρία Χαραλαμπίδου

Η διοργάνωση της  Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης  κατάφερε να ταξιδέψει νοσταλγικά τους ακροατές στα ιωνικά παράλια και να προκαλέσει ρίγη συγκινήσεως. Συγχρόνως, η χθεσινή εκδήλωση υπήρξε προάγγελος μιας αγαστής συνεργασίας που έπεται.

Η Διεύθυνση του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου πρόσφερε σε όλα τα μέλη της Χορωδίας και της Ορχήστρας ως αναμνηστικό μία όμορφη κούπα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων