29/05/2022 29/05/2022 Στον Ιερό Ναό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, για να τιμήσει τη μνήμη της Οσίας Υπομονής της οποίας απότμημα του ιερού της λειψάνου θησαυρίζεται στο εντός του Ναού Ιερό Παρεκκλήσιο. Το απότμημα του ιερού λειψάνου αποτελεί ευλογία του Μητροπολίτη Κορίνθου στη Μητρόπολη, καθώς η...
29 Μαΐου, 2022 - 16:07
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2022 - 16:11

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ι.Κ.Ν. Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ι.Κ.Ν. Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως

Στον Ιερό Ναό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, για να τιμήσει τη μνήμη της Οσίας Υπομονής της οποίας απότμημα του ιερού της λειψάνου θησαυρίζεται στο εντός του Ναού Ιερό Παρεκκλήσιο.

Το απότμημα του ιερού λειψάνου αποτελεί ευλογία του Μητροπολίτη Κορίνθου στη Μητρόπολη, καθώς η Οσία εγκαταβίωσε και ασκήθηκε στα Γεράνεια Όρη και συγκεκριμένα στην Ιερά μονή του Οσίου Παταπίου.

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Kihalil ο οποίος είναι κοσμήτορας στη Θεολογική Σχολή Μπαλαμάντ και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Μπαλαμάντ.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του πεσόντος τελευταίου Αυτοκράτορος του Γένους των Ρωμηών Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και των συμμαχητών Αυτού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων