24/05/2020 24/05/2020 Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας: “Γνωρίζουμε καλά πως δεν μπορεί να υπάρξει Ελληνική Ιστορία χωρίς Παρθενώνα, Αγιά –Σοφιά, Παναγία Σουμελιώτισσα, Μονή του Βαζελώνος . Ταχθήκαμε να μπολιάζουμε την ιστορία με την αλήθεια” Την Κυριακή του τυφλού, 24 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου στο πρώην...
24 Μαΐου, 2020 - 14:29
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2020 - 14:15

“Δεν μπορεί να υπάρξει Ελληνική ιστορία χωρίς την Αγιά Σοφιά”

Διαδώστε:
“Δεν μπορεί να υπάρξει Ελληνική ιστορία χωρίς την Αγιά Σοφιά”

Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας: “Γνωρίζουμε καλά πως δεν μπορεί να υπάρξει Ελληνική Ιστορία χωρίς Παρθενώνα, Αγιά –Σοφιά, Παναγία Σουμελιώτισσα, Μονή του Βαζελώνος . Ταχθήκαμε να μπολιάζουμε την ιστορία με την αλήθεια”

Την Κυριακή του τυφλού, 24 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσου.

Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, μάς χαρίζει μέσα από τις θεόπνευστες σελίδες του ακόμα ένα θαύμα: τη θεραπεία του τυφλού. Ο Χριστός χαρίζει το φως στον εκ γενετής τυφλό, οι Γραμματείς όμως και οι Φαρισαίοι που παρίστανται έχουν σκοτισμένα τα μάτια της ψυχής τους και αδυνατούν να δουν το φως της αλήθειας. Οι Φαρισαίοι αρνούνται δαιμονικά να ομολογήσουν την αλήθεια, ασκούν τρομοκρατία για να επιβάλουν τη δική τους στρεβλή οπτική. Ζούμε σε παράλληλη εποχή: εποχή απολύτου ψεύδους, συκοφαντίας, υφέρπουσας τρομοκρατίας. Απέναντι όμως στον εθελοτύφλωση και στην άρνηση στέκεται ο τυφλός που «βλέπει», που έχει το χάρισμα να διακρίνει μέσα στο σκοτάδι το φως της αλήθειας που διαθέτει επίσης την τόλμη να ομολογεί την αλήθεια, να την επιλέγει ως τρόπο ζωής. «Ο δε έφη πιστεύω Κύριε και προσεκύνησε Αυτώ. Ο θαυματουργικά ιαθείς τυφλός πιστεύει στο Χριστό, Τον προσκυνά, Τον εμπιστεύεται, κάνει το Σταυρό του Χριστού δικό του σταυρό και την Ανάσταση Εκείνου δική του ανάσταση».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, έκδηλα συγκινημένος και σε τόνο δυναμικό, αναφερόμενος στη Γενοκτονία των Ποντίων είπε: «τελούμε σήμερα το μνημόσυνο των 352.00 χιλιάδων Ποντίων αδελφών μας που το οργανωμένο Τουρκικό κράτος και παρακράτος εδίωξε, εφόνευσε, ξερίζωσε από τις πατρογονικές Εστίες, λίκνα πολιτισμού επί χιλιάδες χρόνια. Εμείς τον πόνο μας τον κάνουμε μνημόσυνο, για να κρατήσουμε ζωντανή τη θύμηση των προσώπων και της ιστορίας, για να πολεμήσουμε την άθεη διανόηση, που χρόνια τώρα αφιονίζει τα παιδιά με το δηλητήριο του εθνομηδενισμού. Από το υψηλό μετερίζι της Πίστης πολεμάμε κάθε απόπειρα παραγραφής και διαγραφής των ιστορικών γεγονότων που βιώσαμε ως έθνος, ως Ρωμέηκη Φυλή και πονέσαμε. Γνωρίζουμε καλά πως δεν μπορεί να υπάρξει Ελληνική Ιστορία χωρίς Παρθενώνα, Αγια –Σοφιά, Παναγία Σουμελιώτισσα, Μονή του Βαζελώνος . Ταχθήκαμε να μπολιάζουμε την ιστορία με την αλήθεια!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων