02/02/2023 02/02/2023 Με επισημότητα εορτάστηκε η σύναξη των Μεγάλων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Τριών Ιεραρχών Ευόσμου. Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον...
02 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:28
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2023 - 12:34

Δοξολογία και δέηση υπέρ των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων της Μητρόπολης Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Δοξολογία και δέηση υπέρ των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων της Μητρόπολης Νεαπόλεως

Με επισημότητα εορτάστηκε η σύναξη των Μεγάλων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Τριών Ιεραρχών Ευόσμου.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μίλκας, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία των εκπαιδευτικών λειτουργών ως διδασκάλων των ηγετών του αύριο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους πατέρες, τον χορό των ιεροψαλτών και τους συνεργάτες της ενορίας για την άψογη προετοιμασία και οργάνωση της πανηγύρεως, τον πιστό λαό και τους μαθητές των σχολείων της περιοχής του Ευόσμου για τη συμμετοχή τους στο πανηγύρι, τέλεσε δοξολογία καθώς και δέηση υπέρ των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό. Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μπέτας, ο οποίος αναφερόμενος στο βίο και τη σπουδαιότητα των Αγίων Τριών Ιεραρχών τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Η Εκκλησία, ανά τους αιώνες, δεν έχει να επιδείξει φώτα μεγαλύτερα από τους τρεις Πατέρες».

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων