26/02/2020 26/02/2020 Ανήμερα της εορτής του Αγίου Πολυκάρπου Σμύρνης, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης. “Η Εκκλησία με τρόπο σοφό και απολύτως ψυχολογημένο”, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, “μάς ετοιμάζει για την είσοδό μας στη Μεγάλη Σαρακοστή και την εντατικοποίηση του πνευματικού...
26 Φεβρουαρίου, 2020 - 11:11

Η εορτή του Αγίου Πολυκάρπου στη Μενεμένη

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Πολυκάρπου στη Μενεμένη

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Πολυκάρπου Σμύρνης, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης.

“Η Εκκλησία με τρόπο σοφό και απολύτως ψυχολογημένο”, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, “μάς ετοιμάζει για την είσοδό μας στη Μεγάλη Σαρακοστή και την εντατικοποίηση του πνευματικού μας αγώνα. Τη σημερινή Κυριακή, Κυριακή των Απόκρεω, οι άγιοι Πατέρες θέτουν ενώπιον μας το εσχατολογικό γεγονός της Δευτέρας Παρουσίας. Στην τελική Κρίση το κριτήριο θα αποτελεί μόνον η φανέρωση της αγάπης στα πρόσωπα των αδελφών μας των πονεμένων και περιθωριοποιημένων”.

Ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε δια πολλών τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Στυλιανό Χαρπαντίδη για την επιμελημένη προετοιμασία της Πανήγυρης, καθώς και τον Πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Νάκο για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση και τη συμμετοχή του στον εορτασμό του αγίου Αρχιερέως της Ιωνικής γης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων