27/01/2020 27/01/2020 Μία ομάδα παιδιών και εκπαιδευτικών από τη Βασιλεύουσα, φιλοξένησε η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως από τις 23 έως τις 27 Ιανουαρίου 2020. Η «Φιλοξενία» των παιδιών και των εκπαιδευτικών της Ομογένειας πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός προγράμματος, το οποίο εκπονείται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως εδώ και τέσσερα χρόνια....
27 Ιανουαρίου, 2020 - 22:43
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2020 - 22:41

Η Ι.Μ Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως φιλοξενεί παιδιά της Ομογένειας

Διαδώστε:
Η Ι.Μ Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως φιλοξενεί παιδιά της Ομογένειας

Μία ομάδα παιδιών και εκπαιδευτικών από τη Βασιλεύουσα, φιλοξένησε η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως από τις 23 έως τις 27 Ιανουαρίου 2020.

Η «Φιλοξενία» των παιδιών και των εκπαιδευτικών της Ομογένειας πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός προγράμματος, το οποίο εκπονείται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας σε μια έμπρακτη εκδήλωση του σεβασμού του και της αφοσίωσης του στον ιερό θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της αγάπης του για τη Νεότητα της Ομογένειας φιλοξενεί δυο φορές το χρόνο, το χειμώνα στον Ξενώνα «Φιλοξενία» και το καλοκαίρι στην κατασκήνωση στο Ποσείδι, παιδιά της Ομογένειας.

Αυτήν τη φορά φιλοξενήθηκαν 16 παιδιά και δυο εκπαιδευτικοί από τα τέσσερα μεγάλα Ομογενειακά Σχολεία της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αγκαλιάζοντας και επευλογώντας το πρόγραμμα ανέθεσε στον ιεροδιάκονο π.Βαρνάβα Γρηγοριάδη την ευθύνη της αποστολής, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας εμπιστεύτηκε το διακόνημα του σχεδιασμού και της υλοποίησης του προγράμματος σε εκπαιδευτικούς –στελέχη- της Μητρόπολης.

Το πρόγραμμα της «Φιλοξενίας» κινήθηκε σε τέσσερεις άξονες: εκπαιδευτικά δρώμενα, προσκυνηματικές εκδρομές, θεατρική παιδεία και επαφή με την ελληνική παράδοση.

Έτσι, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Βυζαντινό Μουσείο και να εμπλακούν σε δραστηριότητες σχετικές με την καθημερινή ζωή των Βυζαντινών, να επισκεφθούν το θεματικό Πάρκο «Οδύσσεια» στο Πλανητάριο, να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος», ενώ μέσα από την κινηματογραφική προβολή «Χωρίς οικογένεια» ήρθαν σε επαφή με το ομώνυμο κλασσικό αριστούργημα του Έκτορος Μαλό.

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, τα παιδιά της Ομογένειας είχαν την ευλογία, να προσκυνήσουν τον τάφο του αγιορείτη Οσίου Παισΐου στη Σουρωτή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πολύ όμορφες στιγμές έζησαν οι μικροί και μεγάλοι φιλοξενούμενοι στην Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας –Θράκης και στην Ένωση Κωνσταντινοπολιτών, όπου ξεναγήθηκαν από τους δύο προέδρους αντίστοιχα, τον Ίμβριο Άρχοντα Οστιάριο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ.Παύλο Σταματίδη και τον Κωνσταντινοπολίτη κύριο Πολύβιο Στράντζαλη, ο οποίος είναι και Σχολικός Σύμβουλος των Θεολόγων.

Κάθε βράδυ η όμορφη συντροφιά δειπνούσε σε διαφορετική Ενορία της Μητρόπολης και παρακολουθούσε διαφορετικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στην Ενορία των Τριών Ιεραρχών, με τη μέριμνα του π.Γεράσιμου Τσουλπάκη, παρακολούθησαν λεβέντικους ποντιακούς χορούς, στην Ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με τη φροντίδα του π.Ιωάννη Μεχτερίδη, κυκλαδίτικους χορούς, ενώ στην Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης οι πατέρες Νικόλαος Δέλιος και Γεώργιος Οικονόμου κάλεσαν τη χορωδία των κατηχητικών.

Οφείλουμε όμως να θυμηθούμε με ευγνωμοσύνη και το γευστικότατο πρωινό, προϊόν της αγάπης του π.Παντελεήμονος Αναστασιάδη στην Αγία Παρασκευή Μενεμένης.

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας γευμάτισε μαζί με τα παιδιά στον Ξενώνα, ευλόγησε την αγιοβασιλόπιττα, ευχήθηκε να είναι πλούσια σε ευλογία η νέα χρονιά και χάρισε σε όλους μια όμορφη σχολική τσάντα Τα παιδιά επέδωσαν στο Σεβασμιώτατο μία επιστολή στην οποία εξέφραζαν την ευγνωμοσύνη τους, καθώς και την παράκλησή τους: η πατρική του αγάπη να συνεχίσει να εμπνέεται και να δημιουργεί ευκαιρίες χαράς και οικοδομής για τη Νεότητα της Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης.

Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, τα παιδιά επέστρεψαν στη Βασιλίδα των πόλεων, αφού πρώτα πέρασαν από τη Μητρόπολη Δράμας και συναντήθηκαν με τον φιλίστορα και φιλόπατρη Μητροπολίτη Δράμας κ.Παύλο.

Με σεπτές Πατριαρχικές και Αρχιερατικές ευχές ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Φιλοξενίας στη Μητρόπολη Νεάπολης. Τώρα, περιμένουμε το καλοκαίρι…

Για τις φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων