21/06/2021 21/06/2021 Στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στην Ευκαρπία τελέστηκε, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Με το Σεβασμιώτατο συνιερούργησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Τελίδης, ο π. Γεώργιος Κουγιουμτζόγλου, ο αρχιδιάκονος π. Γεώργιος Πολυχρονιάδης και ο διάκονος π. Χρήστος Καρακούδης, ενώ συμπροσευχόμενοι ήταν...
21 Ιουνίου, 2021 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2021 - 19:32

“Η Πεντηκοστή πιστοποιεί την ολοκλήρωση του σωστικού έργου του Χριστού”

Διαδώστε:
“Η Πεντηκοστή πιστοποιεί την ολοκλήρωση του σωστικού έργου του Χριστού”

Στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στην Ευκαρπία τελέστηκε, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Με το Σεβασμιώτατο συνιερούργησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Τελίδης, ο π. Γεώργιος Κουγιουμτζόγλου, ο αρχιδιάκονος π. Γεώργιος Πολυχρονιάδης και ο διάκονος π. Χρήστος Καρακούδης, ενώ συμπροσευχόμενοι ήταν ο π. Ιωάννης Δημητριάδης και ο π. Νικόλαος Αναγνώστου.

Ο Σεβασμιώτατος επικεντρώθηκε στην υπόσχεση του Κυρίου «ουκ εάσω υμάς ορφανούς» και αναφέρθηκε στη διαχρονική παρουσία του Χριστού στην Εκκλησία Του. Η υπόσχεση του Κυρίου πραγματοποιείται την ημέρα της Πεντηκοστής: «Και ἐν τῷ συμπληροῦσθαι τὴν ἡμέραν τῆς πεντηκοστῆς ἦσαν ἅπαντες ὁμοθυμαδὸν ἐπὶ τὸ αὐτό…» Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος επικυρώνει τα λόγια του Κυρίου και των προφητών. Το γεγονός της Πεντηκοστής πιστοποιεί την ολοκλήρωση του σωστικού έργου του Χριστού .Τη σκυτάλη τώρα παραλαμβάνουν οι Απόστολοι. Οδηγός τους η εντολή του Χριστού: « πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη».

Αποστολή της Εκκλησίας μέσα στους αιώνες ο ευαγγελισμός των εθνών.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος να επισκιάσει τον κάθε πιστό χωριστά και να τού χαρίσει τους θεοειδείς καρπούς Του.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο βουλευτής κ. Στ. Σιμόπουλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων