11/04/2021 11/04/2021 Η Θεία Λειτουργία της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών, κατά την οποία μάλιστα η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του οσίου Ιωάννου της Κλίμακας, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ιερουργούντος του π. Βασιλείου Καλλιακμάνη. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π. Βασίλειος έθεσε ένα διαγνωστικό ερώτημα αφορμώμενος από τη φράση του...
11 Απριλίου, 2021 - 15:53
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2021 - 15:38

“Η πίστη μας χωρίς την ελπίδα στο Θεό μετακυλίεται σε ιδεολογία”

Διαδώστε:
“Η πίστη μας χωρίς την ελπίδα στο Θεό μετακυλίεται σε ιδεολογία”

Η Θεία Λειτουργία της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών, κατά την οποία μάλιστα η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του οσίου Ιωάννου της Κλίμακας, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ιερουργούντος του π. Βασιλείου Καλλιακμάνη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π. Βασίλειος έθεσε ένα διαγνωστικό ερώτημα αφορμώμενος από τη φράση του Ευαγγελίου «πιστεύω, Κύριε, βοήθει μοι τη απιστία».

«Πότε η πίστη καθίσταται ισχυρή; Όταν αποτελεί βίωμα, όταν είναι απότοκος της απόλυτης εμπιστοσύνης στο Θεό. Τότε γίνεται ενδιάθετη και παύει να είναι πίστη εξ ακοής. Η πίστη μας χωρίς την ελπίδα στο Θεό μετακυλίεται σε ιδεολογία, «μεταλλάσσεται» σε φονταμενταλισμό.

Η πίστη όταν δε βιώνεται καταντά στεγνός, άψυχος τύπος. Η δυναμική όμως της Ορθόδοξης πίστης ερείδεται στα έργα των αγίων, πηγάζει από το αίμα των μαρτύρων.

Οι μαθητές κατέκτησαν τη χαρισματική πίστη, αφού δοκιμάστηκαν σε πολύαθλα αγωνίσματα. Εάν η πίστη είναι αγαθή, τότε ο Χριστός την επιβεβαιώνει, την επιβραβεύει.

Με τη δύναμη της πίστης, την προσευχή και τη νηστεία λύνονται, καταργούνται τα έργα του διαβόλου».

Παρακολουθήστε:

 

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων