30/06/2019 30/06/2019 Την Κυριακή των 12 Αποστόλων, 30 Ιουνίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στα Πεύκα. Ο Σεβασμιώτατος, ιχνογραφώντας τη σκηνή της κλήσης των Αποστόλων, επεσήμανε με έμφαση : «οι Απόστολοι σαγηνεύονται από την κλήση του Χριστού και Τον ακολουθούν απαρνούμενοι όλα τα δικά τους. Η...
30 Ιουνίου, 2019 - 22:02
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2019 - 21:53

Μητρ. Νεαπόλεως: “Οι απλοί ψαράδες έγιναν οι φωστήρες της Οικουμένης”

Διαδώστε:
Μητρ. Νεαπόλεως: “Οι απλοί ψαράδες έγιναν οι φωστήρες της Οικουμένης”

Την Κυριακή των 12 Αποστόλων, 30 Ιουνίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στα Πεύκα.

Ο Σεβασμιώτατος, ιχνογραφώντας τη σκηνή της κλήσης των Αποστόλων, επεσήμανε με έμφαση : «οι Απόστολοι σαγηνεύονται από την κλήση του Χριστού και Τον ακολουθούν απαρνούμενοι όλα τα δικά τους. Η δύναμη του λόγου και της πρόσκλησης του Κυρίου μεταπλάθει τους απλοϊκούς ψαράδες σε «φωστήρες της Οικουμένης. Σε έναν κόσμο εχθρικά διακείμενο το ιεραποστολικό φρόνημα των Αποστόλων ως πυρ κατακαίει καθετί το παλιό και συγχρόνως μεταλαμπαδεύει τη φλόγα της Πεντηκοστής σε όλο τον κόσμο».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Προΐστάμενος του Ιερού Ναού, π. Ιωάννης Κρητικόπουλος, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την ευλογητική παρουσία Του και ενημέρωσε για την εξέλιξη των εργασιών του ανεγειρόμενου Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων