11/03/2023 11/03/2023 Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο τελέστηκε χθες η Β΄ Στάση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Ο Σεβασμιώτατος άρχισε το κήρυγμά του με τη διαπίστωση- διάγνωση: «Η εξουσιαστική δύναμη του κόσμου μάς καθιστά γεωτροπικούς». Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αντιπαράβαλε στην γεωτροπικότητα του κόσμου την...
11 Μαρτίου, 2023 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2023 - 14:07

Νεαπόλεως Βαρνάβας: «Η Παναγία μας ανυψώνει τον άνθρωπο και τον θεώνει»

Διαδώστε:
Νεαπόλεως Βαρνάβας: «Η Παναγία μας ανυψώνει τον άνθρωπο και τον θεώνει»

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο τελέστηκε χθες η Β΄ Στάση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος άρχισε το κήρυγμά του με τη διαπίστωση- διάγνωση: «Η εξουσιαστική δύναμη του κόσμου μάς καθιστά γεωτροπικούς». Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αντιπαράβαλε στην γεωτροπικότητα του κόσμου την πνευματική άνωση που επιτελεί η παραμυθητική παρουσία της Υπεραγίας Θεοτόκου.

« Χαίρε, ανόρθωσις των ανθρώπων: η Παναγία δεν συντελεί απλά στην ανόρθωση των ανθρώπων, η Ίδια αποτελεί την ανόρθωση των ανθρώπων. Η Παναγία μας ανυψώνει τον άνθρωπο και τον θεώνει!», είπε χαρακτηριστικά.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε πρωτοπρεσβύτερο τον π. Νικόλαο Μοναστηρίδη.

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Βουλευτής κ. Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Παντελής Τσακίρης, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων