21/05/2021 21/05/2021 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ηλιούπολη τελέστηκε, την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. «Σε αυτό το αναστάσιμο κλίμα, λίγο μετά την Κυριακή των Μυροφόρων, είπε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, ο λειτουργικός χρόνος αποκαλύπτει δυο ιερά πρόσωπα που στολίζουν το...
21 Μαΐου, 2021 - 11:20
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2021 - 11:41

«O Mέγας Κωνσταντίνος αποτελεί το Γενάρχη του Γένους»

Διαδώστε:
«O Mέγας Κωνσταντίνος αποτελεί το Γενάρχη του Γένους»

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ηλιούπολη τελέστηκε, την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

«Σε αυτό το αναστάσιμο κλίμα, λίγο μετά την Κυριακή των Μυροφόρων, είπε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, ο λειτουργικός χρόνος αποκαλύπτει δυο ιερά πρόσωπα που στολίζουν το χορό των Αγίων. Ο Συναξαριστής σημειώνει: των Αγίων θεοστέπτων βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος αποτελεί το Γενάρχη του Γένους. Η τιμή της μνήμης του ανακαλεί το λόγο του προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας Αθηναγόρα: «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να μην κλαις». Δίπλα στον γενάρχη της ρωμιοσύνης η μητέρα του αγία Ελένη διακρίνεται για το ταπεινό ήθος της, την αθόρυβη περπατησιά της, τη φιλακόλουθη βιοτή της και τη σιωπηλή παρουσία της. Η σιωπή της προσευχής της αποτελεί τη διαρκή επικοινωνία της με τον Θεό, Η βασιλομήτωρ κρατώντας στην αγκαλιά της τον ηγεμόνα του διδάσκει το χριστιανικό ήθος και τον ετοιμάζει έτσι για την διακυβέρνηση της χιλιόχρονης χριστιανικής αυτοκρατορίας. Η Αγία Ελένη αποτελεί παράδειγμα χριστιανής μητέρας, σιωπηλά υπαγορεύει την επιτακτική ανάγκη: να αναστήσουμε την ορθόδοξη οικογένεια μέσα στα σπιτικά μας».

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε για πολλοστή φορά την ανάγκη υπακοής στα κελεύσματα των γιατρών: την τήρηση των αποστάσεων, τη χρήση της μάσκας και την αξιοποίηση των εμβολίων.

Παρακολουθήστε το κήρυγμά του Σεβασμιώτατου κ. Βαρνάβα:

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων