04/12/2022 04/12/2022 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Σταυρούπολη ιερούργησε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητρόπολης. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αφού αρχικά υπογράμμισε με έμφαση την επιμονή του σύγχρονου πολιτισμού να ενσταλάζει στις ψυχές το δηλητήριο της αλαζονείας και της υποκρισίας, ανέλυσε...
04 Δεκεμβρίου, 2022 - 20:48
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2022 - 20:52

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Στρατοπέδου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Στρατοπέδου

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Σταυρούπολη ιερούργησε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητρόπολης.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αφού αρχικά υπογράμμισε με έμφαση την επιμονή του σύγχρονου πολιτισμού να ενσταλάζει στις ψυχές το δηλητήριο της αλαζονείας και της υποκρισίας, ανέλυσε τη σκηνή της Ευαγγελικής περικοπής στην οποία αποτυπώνεται η συνάντηση του Χριστού με τη συγκύπτουσα. «Ο Ιησούς απροϋπόθετα προσφέρει την ίαση στη γυναίκα μόνον με ένα άγγιγμα, Ένα ανυψωτικό άγγιγμα.

Απέναντι στην ασθενούσα στέκεται η υποκριτική μορφή του αρχισυναγώγου ο οποίος έχει το θράσος να επιτιμήσει το Χριστό για την έκφραση της αγάπης Του. Η αγάπη δεν μπορεί να είναι κανόνες. Η αγάπη αποτελεί επαναστατική πρόταση απέναντι στη δικτατορία του εγωκεντρισμού και των ατομικών δικαιωμάτων».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος έκανε έναν παραλληλισμό ανάμεσα στην κακοποίηση που υπέστη η Αγία Βαρβάρα από τον πατέρα της και στα σύγχρονα φαινόμενα βίας τα οποία πληγώνουν το γυναικείο φύλο.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτριος Δεμουρτζίδης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στον αύλειο χώρο του Ναού υπήρχε έκθεση στρατιωτικών οχημάτων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων