21/03/2023 21/03/2023 Την Έκθεση Προσφυγικών Κειμηλίων «Μικρά Ασία Χαίρε! Κιβωτός Μνήμης» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, στο περιθώριο εργασιών, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου «Περί ανασυγκροτήσεως της Ενορίας και επανευαγγελισμού των πιστών», το οποίο διοργανώνει τον προσεχή Ιούνιο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Πρόεδρος της...
21 Μαρτίου, 2023 - 13:46

Οι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως και Φθιώτιδος στην Έκθεση «Μικρά Ασία Χαίρε! Κιβωτός Μνήμης»

Διαδώστε:
Οι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως και Φθιώτιδος στην Έκθεση «Μικρά Ασία Χαίρε! Κιβωτός Μνήμης»

Την Έκθεση Προσφυγικών Κειμηλίων «Μικρά Ασία Χαίρε! Κιβωτός Μνήμης» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, στο περιθώριο εργασιών, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου «Περί ανασυγκροτήσεως της Ενορίας και επανευαγγελισμού των πιστών», το οποίο διοργανώνει τον προσεχή Ιούνιο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, και τα μέλη της, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Μαρτζούχος, Αιδεσιμολογιώτατοι Πρωτοπρεσβύτεροι Βασίλειος Καλλιακμάνης και Γεώργιος Μίλκας, καθώς και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Καλλιγέρης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Γραμματέας της Επιτροπής, ξεναγήθηκαν στην Έκθεση από τον κ. Νικόλαο Τουτό, Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου της Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Βαρνάβα, μέλος της εν λόγω Επιτροπής.

Οι εκλεκτοί επισκέπτες θαύμασαν τα 85 μοναδικά εκθέματα, τα οποία αποτελούν μόνο ένα κομμάτι από τα κειμήλια που διασώζονται στους Ενοριακούς Ναούς και στο «Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Το ενδιαφέρον όλων κέντρισε το ξυλόγλυπτο κουβούκλιο επιταφίου που μετέφεραν οι πρόσφυγες από τα Άδανα, ενώ φορητές εικόνες, μεταλλικά και ξυλόγλυπτα λειτουργικά σκεύη και αντικείμενα, καθώς και έντυπες εκδόσεις κατέπληξαν τα μέλη της Επιτροπής.

Υπογραμμίζεται ότι η Έκθεση λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Μονής Λαζαριστών στη Σταυρούπολη, από τις 13 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου 2023 με ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 10.00 – 18.00 και με ελεύθερη είσοδο.

Δείτε επίσης: 

Φωτορεπορτάζ ope.gr από την Έκθεση για τη Μικρά Ασία που εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων