11/05/2021 11/05/2021 Την Τρίτη 11 Μαϊου 2021, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Ενδόξων Ισαποστόλων και αυταδέλφων Κυρίλλου και Μεθοδίου, των Θεσσαλονικέων και φωτιστών των Σλάβων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Ευόσμου. Στο εμπνευσμένο...
11 Μαΐου, 2021 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2021 - 17:28

Πανηγύρισε ο Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στον Εύοσμο

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στον Εύοσμο

Την Τρίτη 11 Μαϊου 2021, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Ενδόξων Ισαποστόλων και αυταδέλφων Κυρίλλου και Μεθοδίου, των Θεσσαλονικέων και φωτιστών των Σλάβων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Ευόσμου.

Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας από τον Ευαγγελιστή Ματθαίο και μίλησε καταλλήλως για το Αληθινό Φως που πρέπει να σκεπάζει τις ζωές όλων μας, το ίδιο Φως που πλημμύρισε με πίστη και δύναμη τις ψυχές των δύο αρχοντόπουλων, των δύο τιμωμένων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, οι οποίοι μεταλαμπάδευσαν αυτό το φως σε όλο τον Σλαβικό κόσμο και εδραίωσαν εκεί την Ορθόδοξη πίστη.

Επίσης, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες της ενορίας καθώς και όλους όσοι κοπίασαν για την προετοιμασία της πανηγύρεως, και ιδιαίτερα τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του σε αυτήν με επικεφαλής τον Βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Ευστράτιο Σιμόπουλο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων