02/05/2021 02/05/2021 «θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν, άδου την καθαίρεσιν…» Μέγα Σάββατο 1 Μαΐου 2021, στις 8.00 μ.μ. σήμαναν πανηγυρικά οι καμπάνες. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προέστη της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου. Ένα ποτάμι από ανθρώπους με τις λαμπάδες στα χέρια και την αποκαραδοκία της χαράς της Ανάστασης, κατέκλυσε...
02 Μαΐου, 2021 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2021 - 17:24

“Παρά τις αντίξοες συνθήκες εμείς επιμένουμε: Χριστός ανέστη”

Διαδώστε:
“Παρά τις αντίξοες συνθήκες εμείς επιμένουμε: Χριστός ανέστη”

«θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν, άδου την καθαίρεσιν…»

Μέγα Σάββατο 1 Μαΐου 2021, στις 8.00 μ.μ. σήμαναν πανηγυρικά οι καμπάνες. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προέστη της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου.

Ένα ποτάμι από ανθρώπους με τις λαμπάδες στα χέρια και την αποκαραδοκία της χαράς της Ανάστασης, κατέκλυσε τον περιβάλλοντα χώρο του Ναού και τις παρυφές του δρόμου.

Όταν ο Σεβασμιώτατος έψαλε στεντορεία τη φωνή το νικητήριο παιάνα :ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, οι πιστοί ένωσαν συγκινημένοι τις δικές τους φωνές διατρανώνοντας την ασάλευτη πίστη τους στην Ανάσταση του Κυρίου, κατά συνέπεια και στην προσωπική τους ανάσταση, καθώς και στην ανάσταση της ανθρωπότητας που δοκιμάζεται σκληρά και οσφραίνεται, ένα χρόνο τώρα, την ασφυκτική οσμή του θανάτου.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε το συγκεντρωμένο πλήθος να διακηρύξει την πίστη, τη βεβαιότητά του στην Ανάσταση του Χριστού. «Παρά τις αντίξοες συνθήκες εμείς επιμένουμε «Χριστός ανέστη», είπε κατακλείοντας.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων