26/03/2023 26/03/2023 Στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ίμβρου συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και τη Διεύθυνση του Ελληνικού Γυμνασίου–Λυκείου ο 1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Εκφραστικής Ανάγνωσης με θεματική: «Ταξιδεύοντας στο φως του Αιγαίου». Είκοσι μαθητές από το Σχολείο της Ίμβρου και 3 μαθήτριες από τα Σχολεία της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Νεαπόλεως, στις 23 Μαρτίου 2023, ανέγνωσαν με ευχέρεια...
26 Μαρτίου, 2023 - 10:05
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2023 - 10:26

Πρώτος λογοτεχνικός διαγωνισμός στην Ίμβρο: «Ταξιδεύοντας στο φως του Αιγαίου»

Διαδώστε:
Πρώτος λογοτεχνικός διαγωνισμός στην Ίμβρο: «Ταξιδεύοντας στο φως του Αιγαίου»

Στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ίμβρου συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και τη Διεύθυνση του Ελληνικού Γυμνασίου–Λυκείου ο 1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Εκφραστικής Ανάγνωσης με θεματική: «Ταξιδεύοντας στο φως του Αιγαίου».

Είκοσι μαθητές από το Σχολείο της Ίμβρου και 3 μαθήτριες από τα Σχολεία της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Νεαπόλεως, στις 23 Μαρτίου 2023, ανέγνωσαν με ευχέρεια λόγου, με κατάλληλους επιτονισμούς και αποδίδοντας το νόημα, κείμενα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στα οποία αποτυπώνονταν το φως και οι κυματισμοί του Αιγαίου. Από την πλευρά του Ελληνικού Γυμνασίου Ίμβρου την ευθύνη της οργάνωσης είχε η Φιλόλογος κυρία Δήμητρα Ράπτη και από την πλευρά της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως η Φιλόλογος κ.Μαρία Χαραλαμπίδου πλαισιωμένη από τις εκπαιδευτικούς: Χριστίνα Κεναμέα Φιλόλογο και Σαββούλα Φιρινίδου Δασκάλα Ειδικής Αγωγής.

Στο Διαγωνισμό βραβεύτηκαν: η Κωνσταντίνα Μπακάλη, ο Αριστοτέλης Παπαϊωάννου και η Κατερίνα Χαραλαμπίδου. Επαίνους πήραν ο Νίκος Μπακάλης, ο Φίλιππος Γεωργίου και η Σταυρούλα Κάππα.

Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στις, εκ Θεσσαλονίκης, μαθήτριες: Φρειδερίκη Χουβαρδά, Πολυξένη Ηλιάδου και Ανδριάνα Στανημερούδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα δώρα (σχολικές τσάντες, ακουστικά, παγουρίνο, κασετίνες και κούπες) προσφέρθηκαν στους διακριθέντες μαθητές και στους συμμετέχοντες –ως κριτές- καθηγητές ως ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα του οποίου η αφοσίωση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και η μέριμνα του για τη Νεότητα της Ομογένειας είναι εγνωσμένη, διαρκής και σταθερή.

Στο Ελληνικό Γυμνάσιο Ίμβρου την εκ της Μητροπόλεως αποστολή υποδέχθηκε ο Διευθυντής κ. Νίκος Λαιμόπουλος, ο υποδιευθυντής κ. Ozgur Can, οι εκπαιδευτικοί κ. Βασίλης Κωνσταντίνου, κ. Κωνσταντίνα Ροδιά, Στεφανία Κιλτσίκσιζ, Στράτος Σφελινιώτης, Lias Leonard και Ανθία Κεχαγιά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος συμμετείχε στην κριτική επιτροπή, έδωσε ολοψύχως την ευλογία του για τον Διαγωνισμό ευχόμενος σε όλους καλή επιτυχία και προαξαγγέλοντας συγχρόνως την διοργάνωση και άλλων εκπαιδευτικών δράσεων, υπό την ευλογία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Τομέα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Ο κ. Στέλιος Μπερμπέρης, καθηγητής μουσικής, είχε την ευγενή καλοσύνη το απόγευμα της 23ης Μαρτίου να ξεναγήσει την ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στα 7 χωριά της Ίμβρου και να μεταδώσει συγκινητικά βιώματα και να μεταφέρει μνήμες ανεξίτηλες.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων