06/05/2021 06/05/2021  Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο λόφο των Μετεώρων ιερούργησε τη λαμπρό Τρίτη 4 Μαΐου 2021, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των νεομαρτύρων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Το Σεβασμιώτατο πλαισίωναν οι πατέρες Ευγένιος Καρατζάς, προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ο...
06 Μαΐου, 2021 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2021 - 11:02

Τιμήθηκαν οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη στη Μητρόπολη Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Τιμήθηκαν οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη στη Μητρόπολη Νεαπόλεως

 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο λόφο των Μετεώρων ιερούργησε τη λαμπρό Τρίτη 4 Μαΐου 2021, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των νεομαρτύρων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Το Σεβασμιώτατο πλαισίωναν οι πατέρες Ευγένιος Καρατζάς, προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ο π.Δημήτριος Ζάγκας, ο αρχιδιάκονος π.Γεώργιος Πολυχρονιάδης και ο διάκονος π.Χρήστος Κανούλας.

Ο κύριος Κωνσταντίνος Βοσκίδης που προεξήρχε στο δεξιό χορό, καθώς και ο λαμπαδάριος με ύφος αγιορείτικο, όπως υπογράμμισε επαινετικά και ο Σεβασμιώτατος, απέδωσαν ωραιότατα και κατανυκτικότατα τους ιερούς ύμνους.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στους εορταζόμενους αγίους τόνισε: «οι άγιοι μας που, ως πολύτιμη παρακαταθήκη, τα λείψανά τους βρίσκονται εδώ, μάς δείχνουν της Ανάστασης τη δύναμη, την μέχρι θανάτου αγάπη στο Θεό. Αυτή η γιορτή γίνεται αντίσταση ελπίδας!”

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος για άλλη μια φορά παρακάλεσε για την τήρηση των αποστάσεων, τη χρήση της μάσκας και τον εμβολιασμό. Αυτά σώζουν τη ζωή, είπε. Δεν είναι ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ το θέμα είναι ιατρικό.

Είμαστε πονεμένοι, ταραγμένοι και εμείς, είπε εξομολογητικά ο Επίσκοπος. Η ενότητα του ποιμνίου μου είναι ο κύριος σκοπός της αποστολής μου. Όποιος προσπαθεί να τη διασπάσει είναι εκτός του Νυμφώνος.

Οποιαδήποτε φωνή ακούγεται διαφορετική είναι καρπός έπαρσης, εγωισμού και αλαζονείας. Μην αφήνετε μέσα σας να εμφιλοχωρούν αλλότριες φωνές από τη φωνή του Ποιμένα σας. Σάς θυμίζω «αν μυρίους παιδαγωγούς έχετε εν Χριστώ, αλλ’ ου πολλούς πατέρας».

Στη Θεία Λειτουργία παρευρίσκονταν ο Βουλευτής κ.Στράτος Σιμόπουλος και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ.Δημήτριος Δεμουρτζίδης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων