18/12/2022 18/12/2022 Απότμημα του λειψάνου του αγίου Μοδέστου, του Αγίου που προστατεύει τα ζώα, υποδέχθηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Καλοχώρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Από νωρίς πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό με σκοπό να αποτίσει φόρο τιμής στον Άγιο. Ο π. Παύλος Καγιανίκος, άρχισε το κήρυγμά του, με...
18 Δεκεμβρίου, 2022 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2022 - 19:52

Υποδοχή αποτμήματος ιερού λειψάνου του Αγίου Μοδέστου στο Καλοχώρι

Διαδώστε:
Υποδοχή αποτμήματος ιερού λειψάνου του Αγίου Μοδέστου στο Καλοχώρι

Απότμημα του λειψάνου του αγίου Μοδέστου, του Αγίου που προστατεύει τα ζώα, υποδέχθηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Καλοχώρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Από νωρίς πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό με σκοπό να αποτίσει φόρο τιμής στον Άγιο.

Ο π. Παύλος Καγιανίκος, άρχισε το κήρυγμά του, με μια παρομοίωση στην οποία ο μήνας Δεκέμβριος λειτουργικά αντιπαραβλήθηκε με ένα ανθοδοχείο γεμάτο άνθη.

Ο ομιλητής, αφού παρουσίασε ενώπιον του εκκλησιάσματος τις μορφές όλων των Αγίων που εορτάζουν μέσα στο μήνα, στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην προσωπικότητα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Αγίου Μοδέστου.

Ο π. Παύλος σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Αγίου Πατριάρχη και ιδίως υπογράμμισε την αγάπη του προς τα άλογα κτήνη.

Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή τόνισε «την κομβική σημασία της λιμνοθάλασσας του Καλοχωρίου στην τοπογραφική «φυσιογνωμία» της περιοχής και για πολλοστή φορά επεσήμανε την ανάγκη της αξιοποίησής της προκειμένου να αναδειχθεί τουριστικά και να γνωρίσει ο κόσμος το φυσικό της πλούτο».


 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων