08/03/2023 08/03/2023 Το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαρτίου η ενορία του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρα Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης. Το Ιερό Λείψανο κόμισε στον ως άνω ιερό ναό ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης π. Στυλιανός Χαρπαντίδης. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του ναού, παρουσία...
08 Μαρτίου, 2023 - 8:13
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2023 - 10:47

Υποδοχή Ιερού λειψάνου Αγίου Πολυκάρπου στο Κορδελιό (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Υποδοχή Ιερού λειψάνου Αγίου Πολυκάρπου στο Κορδελιό (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαρτίου η ενορία του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρα Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης.

Το Ιερό Λείψανο κόμισε στον ως άνω ιερό ναό ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης π. Στυλιανός Χαρπαντίδης. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του ναού, παρουσία του Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Αμέσως μετά την υποδοχή ακολούθησε ευχέλαιο με την παρουσία του Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Γκίκας, Καθηγητής Ποιμαντικής στη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ, στην ομιλία του ανέλυσε τη σπουδαιότητα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, τη σημασία της πνευματικής νηστείας που προΐσταται της σωματικής και χρειάζεται να συνοδεύεται από πράξεις αγάπης, μετανοίας, φιλανθρωπίας, κι ευχήθηκε ο αγώνας του κάθε πιστού να γίνει σκαλί πλησιάσματος του Θεού.

Ο Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή, τους ευλαβείς πατέρες, τους ψάλτες και τους διακόνους, μνημόνευσε όσους άδικα “έφυγαν” πριν λίγες μέρες στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών. Στη συνέχεια ευχήθηκε Καλή Σαρακοστή και καλή δύναμη σε όλους, απηύθυνε πρόσκληση για τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 στις 6 το απόγευμα,στη Μονή Λαζαριστών όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, στην οποία θα παραβρεθεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β.

Ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως, αφού αναφέρθηκε και στην καινούρια ενορία που χτίζεται στην περιοχή της Μενεμένης στην χάρη του Αγίου Πολυκάρπου, ευχήθηκε στους πιστούς «ο Άγιος Πολύκαρπος να σας καλοστρατήσει».

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Πολυκάρπου θα παραμείνει για προσκύνημα στον ναό, ως την Κυριακή 12 Μαρτίου και ώρα 11:00.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων