02/07/2021 02/07/2021 Την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 και ώρα 7.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην περιοχή Λιθάρι της Νέας Σαμψούντας, τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αρχιερατικός Εσπερινός πρός τιμήν του Αποστόλου Παύλου, χάρη στον οποίο η πατρίδα μας δέχθηκε τον σπόρο του Ευαγελίου του Χριστού. Παλαιά παράδοση, ζωντανή στην περιοχή μας, αναφέρει ότι ο Απόστολος Παύλος...
02 Ιουλίου, 2021 - 21:43
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2021 - 21:48

Εόρτασαν τους Άγιους Απόστολους στο Λιθάρι της Νέας Σαμψούντας

Διαδώστε:
Εόρτασαν τους Άγιους Απόστολους στο Λιθάρι της Νέας Σαμψούντας

Την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 και ώρα 7.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην περιοχή Λιθάρι της Νέας Σαμψούντας, τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αρχιερατικός Εσπερινός πρός τιμήν του Αποστόλου Παύλου, χάρη στον οποίο η πατρίδα μας δέχθηκε τον σπόρο του Ευαγελίου του Χριστού.

Παλαιά παράδοση, ζωντανή στην περιοχή μας, αναφέρει ότι ο Απόστολος Παύλος κατευθυνόμενος πρός την Νικόπολη στάθηκε περίπου 15 χλμ. έξω από την περίφημη εκείνη μεγαλόπολη και καθισμένος επάνω σε ένα λιθάρι, μίλησε στους παρατυχόντες για τον Χριστό. Από τότε, το σημείο εκείνο έμεινε στην συνείδηση του λαού της περιοχής ιερό και άγιο και αργότερα εκεί κτίστηκε Μονή ονομασθείσα ‘’Μονή Λιθαρίου’’.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος με την συμμετοχή κληρικών και πιστών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Αρχιμ. π. Σίμων Δημογέροντας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρέος τιμής και ευγνωμοσύνης το οποίο οφείλουμε στους Αγίους Αποστόλους και ιδιαίτερα στον Απόστολο Παύλο ο οποίος υπήρξε ο ιδρυτής της τοπικής μας Εκκλησίας, για τις θυσίες στις οποίες υποβλήθηκαν προκειμένου να κηρύξουν το Ευαγγέλιο του Χριστού.

Τόνισε ιδιαίτερα τους αγώνες και τις δυσκολίες που πέρασε ο Απόστολος Παύλος στις μακρινές περιοδείες του καθώς και τις ωδίνες μέχρι να μορφωθεί στις ψυχές των ανθρώπων ο Χριστός. Τέλος κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν, έχοντας ως κέντρο της ζωής τους τον Χριστό, την προτροπή του Αποστόλου των Εθνών «μιμηταί μου γίνεσθε, καθὼς κἀγὼ Χριστοῦ».

Παρόντες στον Εσπερινό ήταν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής καθώς και πλήθος κόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων