11/02/2020 11/02/2020 Παρουσία πλήθους πιστών από όλη την Ήπειρο, τιμήθηκε ο πολιούχος της Πρέβεζας Άγιος Χαράλαμπος. Την κυριώνυμο ημέρα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου. Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ...
11 Φεβρουαρίου, 2020 - 12:46

Η Πρέβεζα τίμησε τον Πολιούχο της

Διαδώστε:
Η Πρέβεζα τίμησε τον Πολιούχο της

Παρουσία πλήθους πιστών από όλη την Ήπειρο, τιμήθηκε ο πολιούχος της Πρέβεζας Άγιος Χαράλαμπος.

Την κυριώνυμο ημέρα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου.

Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε σε τρία βασικά χαρακτηριστικά του Αγίου Χαραλάμπους τα οποία είναι η ένωσή του με τον Χριστό, την μόνη αλήθεια που μας θεραπεύει από τα πάθη, την αγάπη που περικλείει μέσα της την θυσία και την συγχωρητικότητα και την χαρά ως γνώρισμα πρεσβείας και μεσιτείας. Κλείνοντας κάλεσε το πολυπληθές εκκλησίασμα να λάμπει και εκείνο από χαρά όπως ο Άγιος Χαράλαμπος και να απολαμβάνει την παρουσία του Χριστού στη ζωή του.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα επιδόθηκε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο τιμητική πλακέτα στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Ντούσκα, Εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, για την πολυετή προσφορά του στον αμπελώνα του Κυρίου, ευχόμενος να είναι άξιος και ο Πανάγαθος Κύριος να του χαρίζει έτη πολλά για να προσφέρει έτι περισσότερο στο λογικό ποίμνιό Του, που η Εκκλησία του ενεπιστεύθη.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της εικόνος του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, στο ιστορικό κέντρο της πόλεως. Την εικόνα του Αγίου μετέφεραν με ευλάβεια σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, ενώ τιμές απέδωσαν οι φιλαρμονικές της VIII μεραρχίας Πεζικού και «ΟΡΦΕΥΣ» Πρεβέζης.

Τέλος, τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Νικόλαος Γεωργάκος, οι βουλευτές του Νομού κ. Στέργιος Γιαννάκης και κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρεβέζης κ. Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, λοιποί εκπρόσωποι της Τοπικής καί Περιφερειακής Αυτοδιοικήσεως, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων