23/09/2021 23/09/2021 Την Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00μ.μ., στην Αρχαία Νικόπολη, πλησίον της πρωτοχριστιανικής Βασιλικής του Αγίου Ιερομάρτυρος Αλκίσωνος, Μητροπολίτου Νικοπόλεως του Ομολογητού, θα τελεσθεί με την ευκαιρία της μνήμης του, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ο Αρχιερατικός Εσπερινός θα γίνει στον Ιερό...
23 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2021 - 12:45

Πανηγυρικός εορτασμός Αγίου Ιερομάρτυρος Αλκίσωνος στην Αρχαία Νικόπολη

Διαδώστε:
Πανηγυρικός εορτασμός Αγίου Ιερομάρτυρος Αλκίσωνος στην Αρχαία Νικόπολη

Την Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00μ.μ., στην Αρχαία Νικόπολη, πλησίον της πρωτοχριστιανικής Βασιλικής του Αγίου Ιερομάρτυρος Αλκίσωνος, Μητροπολίτου Νικοπόλεως του Ομολογητού, θα τελεσθεί με την ευκαιρία της μνήμης του, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ο Αρχιερατικός Εσπερινός θα γίνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους ώρα 7:00μ.μ.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 και από τις 7 το πρωί μέχρι 10:00π.μ., θα τελεσθεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.

Καλούμε όλους τους Χριστιανούς, να προσέλθουν στον εορταστικό Εσπερινό, που τελείται στα ερείπια της περικαλλούς Βασιλικής, γνωστής πλέον ως Βασιλικής του Αλκίσωνος, ώστε να τιμηθεί η μνήμη του Ιερομάρτυρος. ο οποίος έδρασε στη Νικόπολη τον 6ον μ.Χ. αιώνα ως Επίσκοπος και Μητροπολίτης της, την Δευτέρα 27/9 ως και στην Θεία Λειτουργία την Τρίτη 28/9.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων