04/07/2020 04/07/2020 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Ιουλίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη αναμνήσει της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχέρναις στην πανηγυρίζουσα Ενορία της Βλαχέρνας Άρτης. Στον Εσπερινό προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος , ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο...
04 Ιουλίου, 2020 - 21:54
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2020 - 21:56

Πανηγύρισε η Παναγία Βλαχερνών Άρτης

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Παναγία Βλαχερνών Άρτης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Ιουλίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη αναμνήσει της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχέρναις στην πανηγυρίζουσα Ενορία της Βλαχέρνας Άρτης.

Στον Εσπερινό προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος , ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πανίερο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στον ρόλο της στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν κληρικοί της Μητροπόλεως και πιστοί των γύρω περιοχών.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες στην Ιερά Μονή Βλαχέρνας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών του τρούλου και του κεντρικού κλίτους όπως διαβάσατε στο Πρακτορείο Ορθοδοξία.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό άρθρο και τις φωτογραφίες αλλά να διαβάσετε και μερικές πληροφορίες για την Ιερά Μονή Βλαχέρνας. 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων