17/03/2021 17/03/2021 Την Κυριακή της Τυρινής, 14 Μαρτίου, στον Ιερό Nαο Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρεβέζης, τελέσθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός (Εσπερινός της Συγχωρήσεως), χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου με την παρουσία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) η Εκκλησία μας «ποιείται ανάμνησιν»...
17 Μαρτίου, 2021 - 22:46
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2021 - 22:56

Πρεβέζης Χρυσόστομος: “Η Εκκλησία αποτελεί πρόγευση του παραδείσου”

Διαδώστε:
Πρεβέζης Χρυσόστομος: “Η Εκκλησία αποτελεί πρόγευση του παραδείσου”

Την Κυριακή της Τυρινής, 14 Μαρτίου, στον Ιερό Nαο Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρεβέζης, τελέσθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός (Εσπερινός της Συγχωρήσεως), χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου με την παρουσία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) η Εκκλησία μας «ποιείται ανάμνησιν» της εξορίας των Πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο. Και το κάνει η Εκκλησία αυτό για να μας υπενθυμίσει ότι η μόνιμη κατοικία μας δεν είναι εδώ, αλλά εδώ είναι η εξορία μας και σκοπός μας είναι να επιστρέψουμε στην ποθεινή πατρίδα. Οι Πρωτόπλαστοι εγκατέλειψαν την ταπείνωση, την υπακοή και την αγάπη και υιοθέτησαν το δικό τους θέλημα, την αλαζονεία και την υπερηφάνεια. Ο Θεός όμως δεν ήθελε το πλάσμα του να χαθεί. Γι αυτό έλαβε την ανθρώπινη φύση χωρίς την αμαρτία, σταυρώθηκε και αναστήθηκε αναλαμβάνοντας έτσι το βάρος της αμαρτίας του ανθρωπίνου γένους. Η Μ. Τεσσαρακοστή μας δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστούμε για να επιστρέψουμε ξανά στην ποθεινή πατρίδα. Η Αγία μας Εκκλησία με τα μυστήριά της και η Θεία Λειτουργία αποτελούν πρόγευση του Παραδείσου και της Βασιλείας των Ουρανών. Τέλος ευχήθηκε να κατορθώσουμε να ζήσουμε όλα τα γεγονότα που ξετυλίγει η Εκκλησία ενώπιόν μας βιωματικά διά της Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος και να υποστούμε την καλή αλλοίωση ώστε να αξιωθούμε της κοινωνίας με τον Τριαδικό Θεό”.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, ο Επίσκοπος, οι κληρικοί και οι λαϊκοί έδωσαν συγχώρεση και ευχήθηκαν καλή Σαρακοστή.

Η ακολουθία τελέσθηκε με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας κατά του Covid-19.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων