01/12/2021 01/12/2021 Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης τελέσθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Κωνσταντίνου Παγκράτη. Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Κωνσταντίνος, ο οποίος σημειωτέον διακόνησε τον Μητροπολίτη αφοσιωμένα επί 6 έτη, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σημασία της λέξης Πρεσβύτερος στις ευθύνες και τη...
01 Δεκεμβρίου, 2021 - 15:02

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο επί έξι χρόνια διάκονος του Μητροπολίτη Πρεβέζης

Διαδώστε:
Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο επί έξι χρόνια διάκονος του Μητροπολίτη Πρεβέζης

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης τελέσθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Κωνσταντίνου Παγκράτη.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Κωνσταντίνος, ο οποίος σημειωτέον διακόνησε τον Μητροπολίτη αφοσιωμένα επί 6 έτη, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σημασία της λέξης Πρεσβύτερος στις ευθύνες και τη βαρύτητα του ιερατικού αξιώματος και προσευχητικά παρεκάλεσε η χάρις της ιερωσύνης να τον οδηγεί στην κατά Θεόν σοφία.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη ομιλία του τόνισε το ύψος και την αξία της Ιερωσύνης κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας και απηύθυνε πατρικές συμβουλές για την εν Χριστώ πορεία του νεογέννητου πρεσβυτέρου της τοπικής μας Εκκλησίας και του ευχήθηκε δαψιλή ποιμαντική καρποφορία μέσα στο γεώργιο του Θεού.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος απένειμε στον νέο Πρεσβύτερο το οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Οι ιερές ακολουθίες τελέσθηκαν με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων κατά του Covid-19.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων