25/01/2020 25/01/2020 Το 2020 είναι για την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου ένα σημαντικό χρονικό ορόσημο αφού συμπληρώνονται 25 χρόνια Αρχιερωσύνης και 50 χρόνια Ιερωσύνης του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Παντελεήμονος. Η Ιερά Μητρόπολις εορτάζει την επέτειο με σειρά εκδηλώσεων. Έτσι την 25η Ιανουαρίου 2020, εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, κατά την οποία συμπληρώνεται 25ετία από της...
25 Ιανουαρίου, 2020 - 18:57
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2020 - 19:51

25 χρόνια Αρχιερωσύνης και 50 χρόνια Ιερωσύνης

Διαδώστε:
25 χρόνια Αρχιερωσύνης και 50 χρόνια Ιερωσύνης

Το 2020 είναι για την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου ένα σημαντικό χρονικό ορόσημο αφού συμπληρώνονται 25 χρόνια Αρχιερωσύνης και 50 χρόνια Ιερωσύνης του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Παντελεήμονος. Η Ιερά Μητρόπολις εορτάζει την επέτειο με σειρά εκδηλώσεων.

Έτσι την 25η Ιανουαρίου 2020, εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, κατά την οποία συμπληρώνεται 25ετία από της εκλογής του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ως Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου από την Ιερά Σύνοδο της  Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις την Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης Ξάνθης, συλλειτουργούντων των Αγιωτάτων Αρχιερέων:  Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού, Τριπόλεως κ.κ. Θεοφυλάκτου, Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου, Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Ανθίμου, Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος.

 

 

 

 

 

Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Άγιος Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, αναφερόμενος προσφυέστατα εις το παράδειγμα του Καλού Ποιμένος το οποίον έδωκε ο εν Αγίοις Πατήρ ημών Γρηγόριος ο Θεολόγος, και απηύθηνε λόγους αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Αγίου Ξάνθης, εκφράζοντας τη συνείδηση της Εκκλησίας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Άγιος Ξάνθης ευχαρίστησε όλους τους συλλειτουργούντας Αρχιερείς και τη συνοδεία τους, τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές καθώς και τον χορό του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Ξάνθης “Γρηγόριος ο Πρωτοψάλτης” και τον χοράρχη του κ. Ιωάννη Κατσούλη.  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δοχή των ευλαβών προσκυνητών στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.

Η πανήγυρις περατώθηκε με παράθεση γεύματος υπό της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης. Κατά τη διάρκεια του γεύματος μουσικό σύνολο του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης, υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας Κας Κάλλης Μαμούση  απέδωσε γνωστές μελωδίες, εκφράζοντας με αυτό τον καλλιτεχνικό τρόπο   την αγάπη του προς τον εορτάζοντα ποιμενάρχη.  Τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησαν προσηκόντως ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης καθώς και ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελης.

Ο Σεβασμιώτατος αντιφώνησε ευχαριστώντας τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές για την αγαστή συνεργασία μετά της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και όλους τους συνεργάτες εις το ποιμαντικό, διοικητικό και πνευματικό έργο της τοπικής Εκκλησίας. Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού ως και προς τον Διευθυντή της ΛΑΦ Ξάνθης για την παράθεση του γεύματος καθώς και προς τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Σωφρόνιο Γκουτζίνη για την προετοιμασία των εκδηλώσεων.  Οι εκδηλώσεις εορτασμού του Αργυρού Ιωβηλαίου Αρχιερωσύνης και Χρυσού Ιωβηλαίου Ιερωσύνης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος θα συνεχιστούν καθ΄ όλη τη διάκρεια του έτους 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων