18/01/2020 18/01/2020 Το διήμερο 16 και 17 Ιανουαρίου 2020 η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Θεολόγων Ξάνθης οργάνωσε διημερίδα με θέμα: «Το μάθημα των Θρησκευτικών στο σύγχρονο σχολείο: Παιδαγωγικές προσεγγίσεις και εφαρμογές», στο φιλόξενο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Στη διημερίδα συμμετείχαν 16 θεολόγοι εκπαιδευτικοί από τη Ροδόπη και 23 από την...
18 Ιανουαρίου, 2020 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2020 - 11:29

Διημερίδα Θεολόγων Ξάνθης και Ροδόπης

Διαδώστε:
Διημερίδα Θεολόγων Ξάνθης και Ροδόπης

Το διήμερο 16 και 17 Ιανουαρίου 2020 η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Θεολόγων Ξάνθης οργάνωσε διημερίδα με θέμα: «Το μάθημα των Θρησκευτικών στο σύγχρονο σχολείο: Παιδαγωγικές προσεγγίσεις και εφαρμογές», στο φιλόξενο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Στη διημερίδα συμμετείχαν 16 θεολόγοι εκπαιδευτικοί από τη Ροδόπη και 23 από την Ξάνθη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ Παντελεήμων κήρυξε την έναρξη της διημερίδας, συγχαίροντας τους οργανωτές και ευχαριστώντας όλους τους συμμετέχοντες.

Το συντονισμό της διημερίδας είχαν οι κ. Ξανθή Αλμπανάκη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων Περιφερείας Αν. Μακεδονίας και Θράκης και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο κ. Διονύσιος Τσεντικόπουλος Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Θεολόγων Ξάνθης.

Εισηγητές ήταν η κ. Βασιλική Μητροπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ με θέμα: “Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις στο μάθημα των Θρησκευτικών”, κ. Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης, Επίκουρο Καθηγητή Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ με θέμα: “Η θρησκευτική εκπαίδευση στο ελληνικό σχολείο: Παιδαγωγικές προσεγγίσεις των ΑΠΣ και του κανονιστικού πλαισίου στην αυγή μίας νέας δεκαετίας”, ο κ. Αναστάσιος Βρένος, Θεολογος- Master Παιδαγωγικής, με θέμα: “Παιδαγωγική και διδακτική αναβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών” και η κ. Δήμητρα Κολάση, Θεολόγος- Master Παιδαγωγικής, η οποία είχε την ευθύνη ενός από τα δύο εργαστήρια παιδαγωγικής που έλαβαν χώρα στα πλαίσια της διημερίδας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων