28/06/2022 29/06/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε τον Δήμο Τοπείρου τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή την περασμένη Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022. Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου ενημέρωσε για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε οικίες,...
28 Ιουνίου, 2022 - 19:42
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2022 - 0:58

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης στον πληγέντα από την κακοκαιρία Δήμο Τοπείρου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ξάνθης στον πληγέντα από την κακοκαιρία Δήμο Τοπείρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε τον Δήμο Τοπείρου τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή την περασμένη Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022.

Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου ενημέρωσε για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε οικίες, αγροικίες, μηχανήματα, κτηνοτροφικές μονάδες και γεωργικές εκμεταλλεύσεις, σε δημοτικές εγκαταστάσεις, καθώς και σε υποδομές του Δήμου μας από την κακοκαιρία.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την συμπάθεια και την στήριξη του στους πληγέντες αγρότες και στις οικογένειες τους και δήλωσε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από την Ιερά Μητρόπολη προς την πολιτεία για την ταχεία αποζημίωση τους.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Η Εκκλησία στέκεται αρωγός στην κοινή μας προσπάθεια προκειμένου να στηριχτούν οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Εκφράζουμε απεριόριστο σεβασμό προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη μας για το ενδιαφέρον του, ενώ βρισκόμαστε σε στενή και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Στα 8.000.000 ευρώ οι ζημιές στις καλλιέργειες

Ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι τα συνεργεία του ΕΛΓΑ ξεκίνησαν ήδη την καταγραφή των ζημιών, σημειώνοντας όμως ότι ολόκληρη η αγροτική παραγωγή της περιφερειακής ενότητας έχει σχεδόν καταστραφεί. «Η προχθεσινή θεομηνία δεν άφησε τίποτα όρθιο. Ειδικά στις καλλιέργειες του ακτινίδιου, ο ανεμοστρόβιλος τα ξερίζωσε κυριολεκτικά. Οι παραγωγοί θα πρέπει εξ αρχής να δημιουργήσουν την παραγωγή τους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. υπολογίζουμε πως η ζημιά ανέρχεται στα οχτώ εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μόνο στην καλλιέργεια των ακτινίδιων, που είναι ιδιαίτερη και δύσκολη, έχουμε 2500 με 3000 στρέμματα που καταστράφηκαν ολοσχερώς. Επίσης, καταστράφηκαν 25.000 στρέμματα καλαμπόκι, 10.000 στρέμματα ηλίανθος, 10.000 στρέμματα σιτάρι και περίπου 3.000 στρέμματα βαμβάκι», επισήμανε.

Ο κ. Κουρτίδης ανέφερε ακόμη πως η πολιτική προστασία της Ξάνθης βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα και τα επόμενα 24ωρα, συστήνοντας προς τους αγρότες αλλά και τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων