11/09/2022 12/09/2022 Κατά τη διάρκεια της παραμονής της Ιεράς Εικόνος του «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» στην όμορη Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων διατύπωσε προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους αίτημα προκειμένου η Ιερά Εικόνα κατά την αποχώρησή της από τη Θράκη και την Επιστροφή της εις τα ίδια, να σταθμεύσει...
11 Σεπτεμβρίου, 2022 - 20:55
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2022 - 6:25

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» ευλογεί την Ξάνθη

Διαδώστε:
Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» ευλογεί την Ξάνθη

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της Ιεράς Εικόνος του «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» στην όμορη Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων διατύπωσε προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους αίτημα προκειμένου η Ιερά Εικόνα κατά την αποχώρησή της από τη Θράκη και την Επιστροφή της εις τα ίδια, να σταθμεύσει επ΄ ολίγον εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως, προς αγιασμόν του λαού και του τόπου. Η Ιερά Κοινότης ευαρεστήθηκε, μόλις επ΄ εσχάτων, να απαντήσει θετικώς εις το αίτημα του Σεβασμιωτάτου.

Κατόπιν τούτου η Ιερά Εικόνα του «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» θα πραγματοποιήσει ολιγόλεπτη στάση στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Πετροχωρίου Ξάνθης, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου, όπου θα την υποδεχθεί, με όλες τις προσήκουσες τιμές, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, παρουσία των Εντιμοτάτων Αρχόντων, και θα αναπέμψει Δέηση υπέρ του σύμπαντος κόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων